Peotoidud  » Jõulud

Koores küpsenud karpkala

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Vana-aastaõhtul võib liha asemel laual olla ka kala. Siinset retsepti järgides saad õrna ja hõrgu kalaprae.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 30 minutit maitsestumiseks + 45–50 minutit ahjus

Kogus: 5 portsjonit
1. Eemalda kalalt soomused, sisikond ja lõpused. Puhasta hoolikalt kõhuõõs. Maitsesta kala seest ja väljast soolasuhkru seguga. Lase 30 minutit seista.

2. Lõika õunad neljaks ja eemalda südamikud. Koori sibulad ja lõika neljaks. Täida kala kõhuõõs õunte ja sibulatega ning lisa hakitud tilli. Kinnita kõht tikkudega.

3. Aseta kala ahjuplaadile pandud õlitatud fooliumile. Keera fooliumi servad üles, et vedelik ei hakkaks nõrguma plaadile. Nirista kalale õli.

4. Küpseta 200kraadises ahjus 40–45 minutit. Kalla kalale vahukoor ning küpseta veel mõni minut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa