Peotoidud  » Jõulud

Kitsepraad

Keskmine hinne: 2.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Seaprae võib asendada ja tervislikuma kitsepraega. Noore kitse liha ei vaja liiga palju maitseaineid, vaid maitseb hõrk just oma naturaalsuses. Samamoodi saab valmistada ka lambapraadi.
Valmistusaeg: üle 60 min

10 min + 1 tund maitsestumiseks + 85–90 min ahjus

1. Sega peenekshakitud küüslauk, õli, sool, pipar ja tüümian. Hõõru lihasse ja lase lihal seista, kuni see saavutab toatemperatuuri, kuid mitte üle 1 tunni.

2. Kuumuta ahi 250 kraadini. Küpseta praadi kuumas ahjus 20 minutit, siis alanda temperatuur 165 kraadini ja küpseta veel 70–75 min.

3. Kui kasutad lihatermomeetrit, jälgi, et prae sisetemperatuur oleks 57–58 kraadi, siis on liha küps. Võta ahjust ja lase prael 10–15 minutit enne lahtilõikamist "puhata".
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Voorse Piimakitsede Talu 25.nov 2016 16:11
Kui paned kitselihale ENNE ahjupanekut soola, siis liha kuivab üleliia ära. Kitseliha on nn kuiv liha, st lihases on rasva väga vähe. Niimoodi ettesoolatud kitseliha kuivab hoopis kõvaks ning praktiliselt söödamatuks. Kui tekkis küsimusi, siis vastan meeleldi telefonitsi 56 60 98 34, küsida Rein´u (Metsakoll).
1