Peotoidud  » Jõulud

Pehme šokolaadikook

Keskmine hinne: 2.67 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Pehme ja mahlane, kaetud rohke glasuuriga – see on kõige ehtsam jõulukook.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 min + ahjus 45–50 min

1. Sega 1 dl kakaod ja 1,5 dl keeva vett. Teises kausis sega sooda ja hapukoor.

2. Vahusta või 4 dl suhkruga. Lisa sõelutud jahu ja kakaosegu koos hapukoorega võile ning klopi kohevaks.

3. Vahusta munavalged ja lisa segusse koos vanillsuhkruga.

4. Määri 23–24 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja tõsta tainas vormi.

5. Küpseta 150-kraadises ahjus 50 minutit.

6. Vahusta 6 sl võid, lisa 1,5 dl kakaod ja tuhksuhkur vaheldumisi piimaga. Hõõru segu ühtlaseks ja läikivaks. Piima lisa nii palju, et glasuur oleks hästi määritav, mitte liiga vedel. Määri glasuur jahtunud koogile. Kaunista füüsalitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaisa 31.aug 2016 09:40
Kook oli ime maitsev . Olen seda kooki teinud juba 3.korda .
Siiri Kirikal 02.nov 2015 09:11
Võid ei pea siin retseptis sulatama, või tuleks suhkruga heledaks vahustada, vaata punkti 2. Loodetavasti õnnestus teil see kook.
Jekaterina 01.nov 2015 18:25
Ei tea, kas oleks pidanud võid sulatama? Jube imelik konsistents tuli. Eks näis mis ahjust välja tuleb.
MEISTERxdxd 17.juuli 2015 16:57
Parim šokolaadikook!!!!
halvustaja 02.juuni 2015 20:54
Kook tuli üli rõve.Ei tea kas mina tegin midagi valesti või on retsept rõve.
Marge 28.veeb 2015 20:13
Maitselt väga hea, aga väga rammus. Üle kahe tüki korraga naljalt ei söö. Põhjale panin 4dl=320g suhkru asemel 280g. Suhkru kogust põhjal usun, et kannatab vähendada 200g kindlasti. Glasuuri peale määrimisel tundus ikka väga palju glasuuri. Aga valmis tordile oli paks glasuuri kiht sobilikuks punktiks i peal. Muidugi on see pigem tort kui kook.
tüdruk 12.jaan 2015 14:22
väga maitsev kook! väga lihtne ka teha ning kõigile maitses.
MARIA GRINJUK 16.dets 2014 17:33
WVÄGA MAITSEV!!!
1