Peotoidud  » Jõulud

Pidulik lõhetort

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Maitsev lõhetort sobib ka aastalõpu peolauale. Tordi võid valmis teha eelmisel õhtul, nii on peopäeval rohkem aega muudeks toimetusteks.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 6–12 tundi külmas

Kogus: 8 portsjonit
1. Põhja valmistamiseks purusta näkileivad ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2. Täidise tarvis tükelda mõlemad kalad. Haki punane sibul, murulauk ja till. Sega tükeldatud ained hapukoore hulka. Maitsesta soola, pipra ja sidrunist pressitud mahlaga.

3. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigista kuivaks ja lahusta 0,5 dl keevas vees.

4. Vahusta koor ja sega õrnalt kalatäidise hulka. Nirista tasakesi juurde ka želatiinisegu, ise pidevalt segades.

5. Laota täidis põhjale. Pane tort külmkappi ja lase tarduda 6 tundi kuni üle öö. Võta tort vormist ning kaunista lõhemarja ja tilliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
petetu 12.veeb 2015 20:20
Pilt ei vasta retseptile! See kandiline, näha mitu kihti, mitte ainult aluspõhi pole näkileivast. Munad fotol eristatavad ja kaunistuseks ei märka kalamarja. Soliidne oleks, kui tekst ja pilt samast asjast räägivad. Sama kui beseekoogi retsepti kõrval on pannkoogi pilt!
1