Peotoidud  » Jõulud

Tšilli-laimi juustukook

Keskmine hinne: 4.54 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Selle võrratu juustutordi teeb eriliseks vahetult enne serveerimist peale valatav tšilli-laimisiirup. Retseptiidee sain tordimeistrilt Karimalt ja uskuge, see on maitseelamus omaette. Ei ole kindlasti vaid tuleneelajatele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Purusta küpsised, lisa suhkur, kookoshelbed ja sulavõi. Sega ühtlaseks puruks, suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta katte valmistamiseni külma.

2. Vahusta koor, lisa toasoe toorjuust, pestud laimidelt riivitud koor ja pressitud mahl (mitte üle 1 dl). Lisa ka kondenspiim ja sega kiirelt läbi. Ära vahusta, sest ülevahustatud toorjuust läheb vedelaks.

3. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata tilgas kuumas laimimahlas. Lase hetk jahtuda ja nirista segades toorjuustuvahule.

4. Kata koogipõhi vahuga ja tõsta neljaks tunniks kuni üle öö külmkappi tahkuma.

5. Haki tšillid, eemalda seemned ja vaheseinad, kui ei soovi äkilist siirupit. Pane potti suhkur ja pigista laimidest mahl. Kuumuta keemiseni keskmisel tulel, lisa tšilli, keeda 5–7 minutit. Sega hulka riivitud laimikoor.

6. Jahuta siirup (see läheb seistes paksemaks) ning nirista vahetult enne serveerimist koogile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa