Peotoidud  » Jõulud

Klassikaline jõulusült mädarõikakreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Vanaemade moel valmistatud korraliku süldiga, mil väike mädarõikakreemist müts peas, saabub jõulutunne alati kohale. Sült on üks neid toite, mille jaoks peab olema ürgne eestlane, kuna aeg-ajalt saab rahvusvahelises seltskonnas kinnitust asjaolu, et liha sisaldav soolane tarrend ei tekita välismaalaste seas sugugi sama suurt vaimustust.
Kogus: 9 portsjonit
1. Süldi valmistamiseks pese liha külma vee all, vajadusel lõika tükke väiksemaks ning pane külma veega keema. Vett peab olema nii palju, et see liha katab. Keeda kindlasti hästi vaiksel tulel, muidu tuleb puljong hägune. Riisu vaht, eriti hoolega jälgi mängu keetmise alguses. Lisa maitsejuurikad, vürtsid, sool ja koos koorega sibulad ning lase hästi vaiksel tulel keeda umbes 2 tundi nii, et liha lööb kontidelt lahti.

2. Tõsta liha välja ja lõika väikesteks tükkideks. Kurna vedelik läbi sõela. Kuumuta tükeldatud liha ja leem uuesti kuni keemiseni. Maitsesta lõplikult. Kuum sült peaks maitsema nagu veidi ülesoolatud supp, sest jahtudes tõmbub soola maitse tagasi ja muidu jääb sült liiga mage.

3. Niisuta kausid külma veega, tõsta kausipõhja soovitud kogus hakitud liha. Kalla peale piisavalt vedelikku ning lase külmas hanguda.

4. Väljakallutamiseks tõmba noaga süldi ääred kausi servast lahti või tõsta kauss korraks sooja vee sisse. Kalluta järsu raputusega sült kummuli taldrikule.

5. Mädarõikakreemi jaoks sega kõik ained kokku ja lase mõni tund seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa