Peotoidud  » Jõulud

Cheesecake

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Ameerika kohupiimakook.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Purusta küpsised, sulata või ja sega küpsisepuruga.
Vajuta tainas ümmarguse vormi põhja 22 cm läbimõõduga ja tõsta 10-ks minutiks külmkappi.
Küpseta 175ºC juures u 10 minutit.
Täidis:
Sega kohupiim, muna, suhkur ja riivitud sidrunikoor.
Vala segu eelküpsetatud põhjale.
Nüüd küpseta 225ºC juures u 15 minutit.
Lase koogil jahtuda. Sega hapukoor ja vanillsuhkur, vala see segu jahtunud koogile.
Küpseta veel 5 minutit.
Hea teada
Serveeri jahutatult. Soovitavalt järmisel päeval.

Portvein
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maris88 25.okt 2010 11:28
kook jahtub külmas, õhtul serveerin perele magustoiduks ja kuulen hinnanguid :)
bahjiggity 05.mai 2010 21:57
Halb ei olnud, aga ootused olid suuremad. Muidu järgisin täpselt retsepti, aga selle viimase hapukoorekihi panin kohe otsa ja küpsetasin koogi ühe jutiga valmis.
bahjiggity 05.mai 2010 20:04
Miks on vaja enne viimase hapukoore kihi lisamist koogil maha jahtuda? Ja mis temperatuuril tuleks siis lõpuks veel see viimane 5 minuit küpsetada? Kuidagi tobe tundub lasta ahjul ja koogil maha jahtuda ja siis hakata uuesti soojendama üles ahju, et 5 minutit veel küpsetada kooki.
Radne 01.nov 2006 08:34
mina panin kohupiima sisse veel punaseid sõstraid ja.. njämm:) veidike haput oligi just puudu.
Didi 06.nov 2005 14:39
väga hea kook on!!! ja leeny: see ongi just nende digestive küpsistega tehtud erinevate cheese-cake´ide eripära, et tekib selline "teistsugune" maitseelamus, sest tõsi see ju on, et eestlased teevad koogipõhjad ikka traditsioonilise-
d... no mulle see kook väga maitseb!
lilli 27.okt 2004 15:21
Usun, et kook on väga maitsev ning küpsetan ka oma perele sellise
Leeny 01.sept 2004 17:03
Mulle see kook maitses,kuid kattesse paneksin meelsamini tavalist suhkrut mitte vanillsuhkrut,sest see on liiga mõru ja digestive küpsiste asemel võib tavalisi ka kasutada sest muidu tekib soola ja suhkru vahepealne maitse.
1