Peotoidud  » Jõulud

Piparmündiželee õunaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Traditsiooniliselt serveeritakse ürdiželeed mitmesuguste lihatoitudega, klassikaline piparmündiželee, mis sobib eriti hästi lambaprae lisandina ja on ka lastele meelepärane.
Tükelda õunad ja pane koos piparmündiga kuuma vette keema. Keeda seni, kuni õunad on püreestunud. Lisa veiniäädikas ja keeda 5 minutit. Tõsta sõelale ja lase öö läbi nõrguda.
Mõõda vedelik ära ja lisa 75 grammi suhkrut iga dl kohta. Pane vedelik potti ja keeda suurel kuumusel mõned minutid, kuni see hakkab tahenema. Lisa hakkitud piparmünt ja toiduvärvi niipalju, et želee muutub roheliseks ja ilusaks. Toiduvärvi asemel on soovitav kasutada spinatipulbrit, ka see annab ilus rohelise värvi ja pole briljant-rohelist värvi. Lase veel korraks keema minna. Vala kuum želee purki ja sulge purk.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Naine36 15.sept 2013 10:56
Lisasin sellele õunakogusele 1 sidruni mahla, sest veiniäädikat ei olnud. Lisasin 500g (millest 300 g moosisuhkrut)suhkrut 1l saadud vedeliku kohta. Piparmünti lisasin rohkem maitsestamisel, sest polnud ei spinatipulbrit ega rohelist toiduvärvi ja veel lisasin pisut ingverijooki (3 korgitäit)ja pisut ca 50 g Jägermeistrit. Välja tuli väga maitsekas, kuid värvi vähe!
1