Peotoidud  » Jõulud

Sidruni-kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Maitsev küpsetis
Valmistusaeg: üle 60 min

u 30 minutit + u 15 minutit ahjus + 2-3 tundi jahedas.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Joonista küpsetuspaberile 2 tk 24 cm läbimõõduga ringi.
Määri paber kergelt rasvaga ja tõsta paber plaadile.
Riivi martsipan, lisa munavalged ja sega elastseks tainaks.
Vormi see küpsetuspaberile kaheks ringiks.
Küpseta ahju keskosas 175ºC juures u 15 minutit.
Jahuta ja eralda paberist.
Sulata želatiin.
Lase piim koos vanilliinsuhkruga keema.
Klopi munakollased vahule.
Tõsta pott tulelt ja klopi munakollased piima hulka.
Tõsta pott tagasi jakuumuta kogu aeg segades, kuni piim tõmbub paksuks.
NB! ÄRA KEEDA!
Sega juurde sulatatud želatiin.
Riivi ühe sidrunikoor ja pigista mahl välja mõlemast sidrunist.
Sega kisselli hulka kohupiim, tuhksuhkur, sidrunikoor ja-mahl.
Hoia segu jahedas, kuni see on veidi tardunud.
Klopi koor vahule ja sega see kisseli hulka.
Pane küpsetuspaber 25 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vormi põhjale.
Pane üks mandlipõhi vormi ja kata see sidrunitäidisega ja vajuta teine põhi kergelt peale.
Tõsta 2-3 tunniks jahedasse.
Võta kook vormist välja ja kaunista sidruniviiludega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa