Peotoidud  » Jõulud

Hapukapsas köömnetega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Hapendatud kapsas.
Kogus: 1 portsjon
Kapsapeadel lõigatakse ära välimised määrdunud lehed ja välisvars. Kapsa sisevars sisaldab rohkem vitamiine ja suhkrut kui lehed, sellepärast on soovitatav see koos kapsapeaga riivda või peeneks lõigata. Mida peenemaks on kapsas riivitud, seda kiiremini imbub keedusoola toimel kapsamahl välja ja algab hapnemine. Peale keedusoola kasutatakse kapsaste hapendamisel teisi maitseaineid ja lisandeid. Maitseainetest sobivad:
köömned kadakamarjad mädarõigas;
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lota 05.okt 2009 15:31
lemmil 11.juuli 2007 12:23
Olen aastaid kapsast ise hapendanud. 10 kg kaapsast, 150 g soola. Kapsa rea tambin puust pudrunuiaga nii, et kapsast mahla tuleb, siis lisan kihi riivitud porgandit. Nii teen mitu kihti, oleneval nüust. Kasutan tavaliselt emailitud suurt nõu. Eelviimasele kihile laon lisaks porganditele veel kihi õunu. Ja siis tagurpidi kaane alla (see on kumer) ja sellele veidi raskust. Väga maitsvad kapsad jäävad, õuntest rääkimata. Olen ka teinud 10 liitrise klaaspurgi sisse ja vajutuseks pannud kilekotti peidetud soolapaki.---- See oleks minu retsept.
grissy 07.mai 2006 15:16
aga edasi? hapendamise alal täiesti algajale jääb edasine tegemine täiesti arusaamatuks.riivin ja segan ära ja jätan lihtsalt seisma niimoodi? mingit raskust ei pea peale panema ja kaua see protseduur üldse aega võtab??
endr48 08.okt 2004 06:26
minu teada kapsa sisevarde koguneb ka koige rohkem kahjulikke aineid lugesin hiljuti kusagilt
1