Peotoidud  » Jõulud

Mahlane datlikeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: sõbranna retsept Autor: Triin Saue
"MINU LEMMIKRETSEPT". 20.aug-15.sept. retseptivõistlus. Tõeline kiusatus!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega datlid, suhkur ja vesi keedunõus ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud.
Lisa kuuma segusse tükikaupa või ja tõsta segu pliidilt.
Lisa munad ükshaaval segades.
Kõige lõpuks lisa omavahel segatuna jahu, sooda, küpsetuspulber, vanilje.
Määri lahtikäiv koogivorm (26 cm) võiga või margariiniga, puista jahuga üle ja kalla tainas vormi.
Küpseta 175ºC juures umbes tund kuni poolteist ehk kuni on valmis.
Lase vormis jahtuda.
Hoia toatemperatuuril.
Kõige parem järgmisel (või ülejärgmisel) päeval.
Serveerimisviis
Jahtununa
Lisandid
Piim lastele, konjak suurtele
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Madi 23.jaan 2007 15:05
Tegin- väga hea ja mahlakas. Ainult suhkrut panin 1,5dl. Siiamaani ka kõigile külalistele meeldinud. Pidulikumal puhul võib toorjuustukreemi peale teha.
eve29 08.nov 2006 17:20
väga maitsev keeks, meeldis nii lapsele kui mehele!
1