Peotoidud  » Jõulud

Vanaema õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Lihtsalt valmiv kodune õunakook. Kook on eriti maitsev, kui asendad riivsaia purustatud kaerahelvestega, mis on maitsestatud kardemoniga.
Valmistusaeg: 40-60 min

40

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega riivsai, suhkur ja kaneel.
Koori õunad ja puhasta südamikest ning lõika viiludeks.
Täida 1½-2-liitrine võitatud vorm riivsaia ja viilutatud õuntega.
Riivi juustunoaga külm või koogi peale.
Et kergem oleks riivida, siis kasta nuga aeg-ajalt külma vette.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas u 30 minutit.
Kui õunad ei ole veel pehmed, lülita kuumus välja ja lase veidi juurde küpseda.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kokamoor 10.okt 2012 20:53
Täiesti arusaamatu "kook".Ei tea rootslaste koogikultuuri, aga võib olla on neil koogid sellised. Tõesti on see pigem maius kui kook. Läksin õnge ja tegin enne kommentaaride lugemist. Nüüd ei teagi kuidas seda süüa. Kas lusikaga vormist... :)
Raili 27.aug 2010 08:29
Ma saan aru, et see ei olegi kook vaid lihtsalt küpsetad õunad sellisel viisil maitsvalt ära ja siis pärast on jäätisega hea serveerida.
Mark 04.apr 2010 18:16
pead*
Mark 04.apr 2010 18:16
kle nagu ma ei tea mingit torni peab tegema we? peada 50g võile peale panema 7-8 haput ?una 3 dl riivsaia 3/4 dl suhkrut 1 sl jahvatatud kaneeli
AiliV 08.sept 2009 18:06
Minule tundub ka natuke imelikuna.Võibolla jäi midagi kirjutamata.
dante 17.nov 2005 12:06
Ei ole küll proovinud aga kuidagi imelik retsept on ( võibolla peabki olema) aga kas siis mingit siduvatainet ei ole nt. muna ja tõesti kas nii peabki olema?
olivia7 30.aug 2005 20:07
naljakas tundub
1