Peotoidud  » Jõulud

Õunakook II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Muretainast plaadikook.
Valmistusaeg:

--

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Rulli tainas õhukeseks (u 4-5 cm paksuseks), keera ümber tainarulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Tekkinud praod suru kokku ning torgi kahvliga tainasse augud, et see kohati küpsemisel üles ei kerkiks.
Seejärel küpseta koogipõhi poolvalmis, kata ettevalmistatud õunatükkidega (koori, puhasta südamikest ja lõika viiludeks).
Puista üle kaneeli-suhkruseguga.
Koogi võid katta tainaribadega.
Pealt määri lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200 kraadi juures, kuni kook on kollakaspruun ning õunad pehmed.
Jahuta.
Jahutatud koogile puista peale tuhksuhkrut.
PS! Kui paned õunad küpsetamata tainale, siis puista õunte alla 2-3 sl riivsaia, see väldib puuviljamahla imbumist tainasse. Väljaimbunud mahl teeb koogipõhja niiskeks ja takistab selle krõbedaks küpsetamist.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa