Peotoidud  » Jõulud

Tosca õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Suurepärane magustoit vaniljekastme või jäätisega.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Valmistamisaeg 15 minutit + 10 ja 15 minutit ahjus.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Kata koogivormi põhi ja servad tainaga.
Küpseta 225 kraadi juures u 10 minutit.
Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesed viilud.
Laota õunaviilud eelküpsetatud põhjale, piserda üle sidrunimahlaga.
GLASUUR: Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kergel kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema, sega kogu aeg.
Vala glasuur üle õunte.
Küpseta 225 kraadi juures u 15 minutit, kuni tosca glasuur on võtnud ilusa värvi ja õunad on pehmed.
Kui glasuur hakkab pruuniks värvuma ja õunad ei ole veel pehmed, kata kook fooliumiga ja küpseta veel veidi.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lea 18.okt 2011 22:01
tegin muretaignaga ja maitses ka väga hästi..soovitan siiralt :)
runcis 28.sept 2011 10:28
Parim õunakook
kaupo 06.okt 2009 20:18
:A Superpaksuks tegev-superhea-
tekitab sõltuvust-kaariest-
vinne hahahaha
Ott A. 26.apr 2009 19:35
Soovitan soojalt!
HelenKoh 03.apr 2009 14:08
Olen seda kooki teinud vist peaaegu kõikidele oma sõpradele juba ja kõigile on väga meeldinud :)
Bagira 03.nov 2008 18:21
Väga maitsev
StinaP 21.sept 2008 18:28
a ja lisaks õunadele panin nektariini mis oli ka omakorda huvitav
StinaP 21.sept 2008 18:27
susserdasin ise ka selle retseptiga kuna avastasin et mandlilaaste pole. seega asendasin need halvaaga ja serveerisin jäätisega ja oli ülihea
uniquegirl 08.sept 2007 17:15
Tõesti supper hea kook..mina panin õuntele kaneelipulbrit veel lisaks ning glasuuri tegemisel kasutasin rohkem rasvatut piima...nii sai glasuuri rohkem ja samas tuli natuke vähem rasvane
killukene 23.juuni 2007 20:11
Väga hea kook oli! Minu arvates aga tuleks õunu natukene vähem panna ja glasuuri rohkem teha, sest see ei katnud kogu põhja! Täna teen uuesti! Tõesti viis keele alla!
Atsinna 04.apr 2007 21:57
Super kook! Mitu korda juba teinud. Esimesel korral polnud mul mandlilaaste, panin purustatud õlikõrvitsa seemned. Sobis väga hästi, külalised kiitsid,aga aru said kohe, et rammus kook. Järgmisel korral proovin muretaigna pöhja ka ära.
krattynkrattyn 11.nov 2006 12:55
kook on maitsev ka muretaigna põhjaga - tasub proovida!
Mustik 02.sept 2006 17:54
Tõesti väga maitsev kook:)
katsake 23.veeb 2006 12:48
ülihea
katsake 23.veeb 2006 12:47
Kook on super. Mina näiteks hautasin hapusid õunaviile pannil suhkru sees, et nad muutusid kallerjaseks, natuke meenutas õunamoosi aga mitte nii vedel, raputasin üle sinrunimahla ja kaneeliga ja katsin üle toscaglasuuriga. Nii tuli mahlasem ja veel parem. Uskumatu, et sellised aine kokku segatutena tekitavad nii hea maitsega glasuuri!
tom66 12.veeb 2006 22:03
on väga maitsev kook kaalujälgijatele muidugi liiast aga võimalus on alati vähem süüa
maokki 02.jaan 2006 13:54
lihtne ja kõigile maitses- soovitan soojalt- kaalujälgijatele tõsi küll ei sobiks
guglunk 27.okt 2005 19:28
väga hea (mitte ainult suveõhtuks:))
elenora 08.sept 2005 10:56
Ütleksin ka, et Super! Eriti heaks ja tõeliselt hõrguks tegi koogi toscaglasuur.
Kaiann 28.juuli 2005 14:04
Supermaitsev~õuna-
kook sumedateks suveõhtuteks.
1