Peotoidud  » Jõulud

Seakõrvad

Keskmine hinne: 3.2 Allikas: Toidutare Autor: Toidutare
Rasvas küpsetatud magusad ja eriti muredad küpsised jõuludeks.
Vahusta munakollased suhkruga, lisa pehme või, riivitud sidrunikoor ja jahu. Sega ühtlane tainas, ning pane kaetult 2-3 tunniks jahedasse seisma. Seejärel rulli tainas õhukeseks, lõika koogirattaga u 3 cm laiused ja u 10 cm pikkused ribad. Tee pikuti keset riba tainasse u 2 cm pikkune lõige. Lõikest tõmba läbi tainariba üks ots.
Küpseta kuumas õlis helepruuniks, nõruta sõelal ning jahuta. Jahtunud küpsistele puista peale tuhksuhkrut.
Kuivas ja jahedas säilivad need küpsised 2-3 nädalat.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Efka 20.aug 2012 18:04
Lapsepõlves sai nende hõrkude küpsiste pärast pensionäride sünnipäevadel käidud küll ja küll! ;) Nüüd pakun neid oma poegadele ja isegi mehele meeldivad :)
liisu 05.aug 2012 17:16
mmmm kui head
Küpsetis 03.apr 2011 11:10
Olen taignasse pannud ka veidike kaneeli ja puistanud siee imenatuke muskaati... Hõrgutis maitseb siis veelgi jumalikum!
Liisi 16.aug 2010 22:23
Minu vanaema seakõrvaküpsistest väga erinevad, muredad ja ei saanud "liblikaid" teha. Võimalik, et tegin miskit valesti või on erinevates kodudes erinevad traditsioonid :)
liisu 02.apr 2010 15:04
Kui need on õli sees tehtud ,kas need teevad siis paksuks w?:)
liisu 02.apr 2010 15:00
ma hakkan just neid tegema :D
katrin 23.dets 2008 18:34
väga hea
gerq 27.märts 2008 18:13
jah on küll väga maitsvad:) ise teen ka teise retsepti järgi kus on 5 munakollast, 200g suhkurt, pool klaasi hapukoort, 400g jahu, sidrunimahla maitsejärgi:)
C4rolyy 06.jaan 2006 14:02
Väga maitsvad!!!
Ema 21.dets 2004 10:12
Teen ka hapukooregaja maitsevad meie perele väga.Minu retsepti vahekord on järgmie:6-7 muna vahustada 500 g suhkruga,lisada 500 g hapukoort,1 tl soola,1/2tl kardemoni ning lõpuks lisan 1- 1,2 kg jahu mis on eelnevalt 1 tl soodaga segatud.
rukkilill 23.nov 2004 18:43
Väga head küpsised! Aga kooli ajal tegin neid hoopis teise retsepti järgi: 2 muna,pool purki(tänapäeval siis pakki) hapukoort,pool klaasi jahu,natuke soola maitseks ja soodat pool teelusikat. Segada taigen,lasta seista pool kuni tund aega ja seejärel kõik nii nagu eespool kirjutatud.
1