Peotoidud  » Jõulud

Porgandikook

Keskmine hinne: 3.13 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev porgandikeeks, millesse sobib lisada ka ananassi- ja kuivatatud aprikoositükke.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg u 10 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Puhasta ja riivi porgandid. Vahusta muna suhkruga ning lisa porgand ja jahvatatud pähklid. Sega küpsetuspulber jahuga ning sega tainas. Vala tainas 1 1/4 liitri suurusesse rasvaine ja riivsaiaga määritud vormi. Küpseta 175 kraadi juures u 40 minutit, kuni kook on võtnud ilusa värvi ning on läbiküpsenud. Proovi tikuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maret 10.nov 2012 17:16
Kiidan väga!
8cele 19.veeb 2012 16:02
Olen teinud igasuguseid porgandikooke,aga niivõrd hõrku ja mahlast,lihtsalt superhääd ja suht lihtne teha,polnud varem saanud.Lõikusin juurde 1õuna,panin 50g täisterajahu,veidi vähem pruuni suhkrut.Pähkleid oli kodus 100g jagu(kreeka ja sarapuupähkleid),li-
sasin veel ingveri pulbrit,piparkoogi maitseainet ja tsipa jahvatusest üle jäänud kohvioapuru.Sai küll veidi vähevõitu,ent väga hääd asja ei saagi ju palju tahta,siis on põhjust teinegi kord teha.Mina kasutasin 26cm keeksivormi,ahjus hoidsin 50 min.
Kerli 23.dets 2011 22:20
Mul ei kerkinud üldse, ma ei saa aru, mida ma valesti tegin :(
anu 19.dets 2011 19:16
kes teab,kas keedetud porgandist saab keeksi teha.
Hopstii 05.juuli 2011 15:20
Väga maitsev kook. Tegin fariinisuhkruga, aga minu maitse kohaselt võiks suhkrukogust vähendada.
Sille 30.juuni 2011 19:08
Parim kook, mida teinud olen :)
Balda 07.jaan 2011 14:36
teen juba teist korda, aga no ei tule maitsev kook (mõtlesin, et esimene kord läks midagi lihtsalt untsu). Liiga lääge jääb, kuigi panen isegi vähem suhkrut kui koguses kirjas. Ja mingi imelik maitse jääb pärast suhu.
besee 27.okt 2010 18:31
Panime pähklite asemel mandleid, aga 100g oleks piisanud, natuke liiga pähkline tuli. Muidu oli päris hea.
piparkoogikass 16.juuli 2010 10:07
Käepärasuse huvides kasutasin pähkite asemel hoopis kookoshelbeid. Tuli ka imehea. Peale tegin shokolaadiglasuuri. Soovitan ka nii proovida:)
tinni 17.apr 2010 23:40
Mulle kui taimetoitlasele sobib väga ja suurepärane kohvikõrvane mu liha armastavale kaasale. Lisaboonusena mõnus ja lihtne teha. Ilusamaks tegin/teen koogi tuhksukruga. Mõtlesin täiendada retsepti nii, et asendan kolmandik pähklist maapirni e topinamburiga. Peaks tulema huvitav.
Tibu 02.nov 2009 19:09
Kook on jahtunult parem, kui nii kaua seisab:)
kadri 31.dets 2008 13:18
Ülimaitsev ja tervislik kook =)
shape 11.nov 2008 13:56
Tegime lastega isadepäevaks. Tuli täitsa maitsev. Olen nõus eelkommenteerijaga, et osa porgandit võiks asendada õunaga, tuleks mahlasem. Et oleks veidi pidulikum, valasime peale ka kohviga maitsestatud glasuuri.
maias 30.juuni 2008 12:09
Ülimaitsev kook. Pähklitena kasutasin ainult mandleid (kohviveskis purustatuna). Riivitud porgandile lisasin ca 1/2 kooritud ja riivitud õuna (annab mahlakuse!). Riivmassi maitsestasin kaneeli ja vähese suhkruga. Kuna porgand/õun juba iseenesest magusad, eelistasin suhkrut retseptis toodust vähem panna. Küpsetasin lahtikäivas vormis (18cm) küpsetuspaberiga vooderdatult. Kook säilitab oma pehmuse paar päeva, vist tänu pähklites sisalduvale (kasulikule) rasvale. Nämm! :)
kristinamari 26.apr 2008 18:37
nii lihtne, aga nii maitsev.. soovitan koigil jarele proovida:)
helendav 25.juuni 2007 19:00
väga maitsev oli :) kõik kiitsid, kes sõid
köögi katake 20.märts 2007 13:00
MULLE EI MEELDI
inell 03.jaan 2007 23:58
Kook oli justkui hea keeks, ootasin selliste kommentaaride ja hinnete puhul paremat tulemust. Koogile panin peale veel vahukoort,et mitte nii kuiv ei tunduks.
insensible 28.apr 2006 13:08
See on Üli-Hea kook. Isegi need, kes muidu porgandit eiarmasta, söövad seda kooki hea meelega.
lookas 24.sept 2005 21:26
Olen eelkirjutaja täiesti ühel meelel- porgandikook on imemaitsev, olgu need lisandid millised tahes. Omalt poolt soovitaksin tavalise suhkru asemel kasutada fariinsuhrut- see annab koogile võrratu värvi ja jumaliku maitse!
martriksman 15.juuli 2005 20:19
ma ei tea miks inimesed arvavad et mingist juurikast tehtud kook on vastik ja mitte söödav. koolis oli ise tehtud kookide oksjon ja alguses ei soovinud alghinnaga porgandikooki keegi. lõppes aga sellega et oli kõige kallimalt müüdud kook üldse. porgandikook on üle kõige. kookidest kõige parem
aetee 15.apr 2005 16:26
me teeme iga ... kord... seda kooki :)
Alba 07.apr 2005 17:31
Küpsetasin selliste kogustega nagu retsept ette kirjutab ja väga hea kook tuli. Ei kujuta ette 30 g jahu asemel 300 g panna! Traditsioonilise jahu asemel kasutatakse siin ju pähklijahu.
lacrima 02.apr 2005 20:11
mina panin 30 gr jahu ning vaatasin, et seda ehk pole liiga palju hoopis, aga äkki oli vahe selles, et ma panin 160 gr pähkli asemel 100 gr pähklit ning 100 gr riivsaia, ning olen üõsna veendunud, et see riivsai tegi asja veel paremaks
Sonera 27.veeb 2005 22:55
Ka mina panin 300g jahu see vist tulebki 3 dl ? kook tuli hea. Lisasin veel tsipa kaneeli ja riivitud apelsini koort. pealt katsin kreemiga: 200 g maitsestamata toorjuustu 1 dl tuhksuhkurt 0.5 dl apelsinimahla 2 dl vahukoort :Y Aga see retsept nagu ta siin on on ka väga hea !
12