Peotoidud  » Jõulud

Sidrunikook II

Keskmine hinne: 3.8 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Hõrgutav sidrunikook.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg u 50 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega tainas ja pane 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, lase tainal külmas u 30 minutit seista.
TÄIDIS: Sega vesi, suhkur ja maisitärklis ning sidruni- ja laimimahl ning riivitud koor. Keeda veidi tasasel tulel samaegselt segades. Võta pott tulelt ja lisa ükshaaval munad, igakord korralikult segades. Lisa koor.
Vala sidrunikreem külmas seisnud tainale ning küpseta 150 kraadi juures u 20 minutit ehk kuni sidrunikreem on valmis. (st, kuni kreem on nii läbiküpsenud, et seda on võimalik lõigata.)
KATE: Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal. Pritsi tordipritsist või määri vahustatud munavalge küpsetatud sidrunikoogile.
Küpseta veel 175 kraadi juures u 8 minutit.
Keera kuumus kinni ja lase koogil jahtuda ahjus.
Jahtunud koogile puista tuhksuhkrut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Margit 12.veeb 2017 19:40
Tõeliselt hea kook! Ei saa mina aru, miks siin nii palju negatiivset tagasisidet on... Sööjad kiidavad väga!
jlaanmae 04.nov 2012 09:03
Lihtsalt suurepärane kook. Sööjad kiitmast ei väsinud :) Tegin teist korda ja see tuli koht tunduvalt parem kui esimesel korral. Küll jah bessee jäi pehme aga viga ilmselgelt väheses suhkrukoguses.
Helen5 30.dets 2011 18:25
Besee jäi liiga pehme. 4-ja munavalge kohta oleks pidanud panema hoopis rohkem suhkrut, nii 300 g.
tammekad 22.sept 2011 11:22
Olen seda nüüd 2 korda teinud ja pean mainima et kook oli lihtsalt jäle. KOHUTAVALT magus. esimesel korral arvasin et tegin midagi valesti ja kook tuli sellepärast imelik aga teine kord tuli täpselt samasugune. Ootasin mitte nii liimist ja magusat tulemust vaid pigem kerget sidrunikooki linnupiimakihiga. Maitse asi vist, aga kolmandat katset ma enam selle sidrunikoogiga ei tee...
Hindaja 09.apr 2011 13:12
@tibu ja @ka pettunud: nii rõõsk koor kui ka munakollased lähevad sisse VAHUSTAMATA kujul. Ma ei tea, mida te valesti teete, võib-olla te ei lase segul piisavalt pakseneda? Kui segu tulele panete, siis peate niikaua segama, kuni näete, et maisitärklis on teinud oma töö ja segu pakseneb. Segu tuleb selle retsepti järgi tehes kohe kindlasti paraja paksusega. Olen seda kooki teinud mitmeid kordi ja kunagi pole olnud probleemi. See kook on väga hea. :)
miik 08.apr 2011 11:44
Proovisin teha, täidis jäi lõpuks (peale tund aega ahjus olemist) täiesti vedelaks, samas ma ka ei keetnud potis täidist, mida ilmselt oleks pidanud nats tegema- ootama kuni potis paksemaks läheb.
Tätsu 06.apr 2011 12:15
Pole vahukoort kasutanud, selle asemel lisan 1 spl. võid. Munakollased olen ka koos keedukreemiga läbi kuumutanud. Põhi tuleb enne kergelt ära küpsetada, siis ei jää vedel.
ka pettunud 14.veeb 2011 20:15
ehk keegi vastaks? kas vahukoor võu munakollane peavad olema vahustatud kujul, see sisu küll ära ei küpse nii nagu retseptis kirjas???
Tibu 30.jaan 2011 20:17
Võib-olla veidi rumal küsimus aga kas täidise sisse mineva vahukoore peab vahustama või lisatakse sinna vahustamata koor? Ja kas maisitärklise võib asendada tavalise kartulitärklisega?
lotte 14.jaan 2011 14:18
minu lapsepõlve kook
ess 14.jaan 2011 14:15
super kook
pettuja 30.okt 2010 18:47
Ilmselgelt mitte päris õige pisara kook :)
tibitipi 28.sept 2009 21:00
Mul ka ei küpsenud põhi ära, kuigi pikendasin tänu mõmmiku kommentaarile küpsetusaega võrreldes retseptiga 10 min ja temperatuuri 175`C-ni. Täidis küpses küll ära, aga põhi seal alla mitte. Seega järgmine kord küpsetan kindlasti põhja enne täidise panekut ära.
tsikike 26.apr 2009 21:51
Hea kook, selline hapukas. Välimus jäi ka väga ilus. Tegin ilma beseeta, koore asendasin maitsestamata jogurtiga ja lisasin kookoshelbeid.
mõmmik 06.apr 2009 22:49
põhi jäi tooreks,arvasin,et-
vaatasin 150 kraadi valesti aga nüüd vaatasin uuesti üle ja ongi nii madalal temp.küpsemine.Ma vist küpsetaks põhja ennem eraldi ära.muidu hea kook
Laura K 07.veeb 2009 08:47
See kook on tõesti väga hea, aga ma ei kujutanud ette, et selle tegemine nii kaua aega võib võtta :D Nägi väga esinduslik välja ja pisarad tulid ka peale:D
Redone 24.jaan 2009 22:23
besee jäi liiga pehmeks :(
säutsmoonik 04.aug 2008 14:07
Panin just koogi viimaseks 8min ahju. Kasutasin vahukoore asemel hapukoort ja munavalge sisse panin tavalise asemel värvilist tuhksuhkrut, poodi kohe üldse ei tahtnud minna :P aga arvan, et tuleb täitsa ok kook(võib-olla isegi parem :D)
kreeteH 08.dets 2007 12:54
see on tõeliselt hea kook üks mu lemmikutest ma ainult söökski seda
bersan 27.sept 2007 11:17
Minu lapsepõlve lemmik kook!
köögi-krissu 25.aug 2007 18:47
Väga hea kook - nii hea, et tegin seda kooki kohe 2 päeva järjest! Tõeline maiuspala ja minu lemmik :) kõik kes sõid, kiitsid!
trimps 21.veeb 2007 18:03
Väga väga hea kook. Tõliselt kerge valmistada ja süüa ka! Mina olen pannud koogi ööseks külmkappi ja siis järgmisel päeval alles söönud. Samuti panen munavalgevahu sisse veidi sidrunimahla või sirdunhapet, siis tuleb koogi peale jahtudes palju kollaseid pisaraid. Olen seda kooki juba mitu korda teinud ja pole kunagi ebaönnestunud!
igav 25.dets 2006 22:13
Väga hea kook suure jõulusöögi lõpetuseks! Ei ole liialt rasvane ega ka liialt magus. Kõik sööjad kiitsid!
sinirebane 04.juuli 2006 15:29
hirmus hea, kõik söövad ja kiidavad :)
rasvatihane 09.veeb 2006 09:48
Tean sama kooki lahjemt ja kergemini valmistatavat.
12