Peotoidud  » Jõulud

Pehme õunakook

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Lihtne ja maitsev õunakook
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg u 15 minutit + u 25 minutit küpseb

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Koori ja puhasta õunad südamikest.
Lõika õhukesed viilud, sega kaneel suhkruga ning puista üle õunte.
Vahusta või ja suhkur, lisa munad ükshaaval.
Sega küpsetuspulber, jahu ja koor ning lisa või ja munasegule.
Vala segu 24 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega koogivormi, pane õhukesed õunaviilud korrapäraselt tainale, puista peale kaneeli ja pärlsuhkrut.
Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit ahju alumises osas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mömmimamma 13.aug 2010 17:48
Huvitav, et seda lihtsat õunakooki keegi kommenteerinud pole? Ise proovisin järele ja tegin ka mõningaid muudatusi. Pool jahukogust asendasin täisteranisujahuga, lisasin taignasse mõned purustatud sokolaadiküpsised ja peale panin lisaks õuntele, mida mul kulus 5 (mitte 2 nagu retseptis) ~ca 0,5 kilo, kultuurmustikaid. Kook tuli väga hea!
1