Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Maitsev ja mahlane šokolaadikook. Valmistamist näed ka rubriigis "samm-sammult". Kook sobib ka külmutamiseks. Valmist
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg u 15 minutit + 60 minutit küpseb

Kogus: 1 portsjon
Sega rasvaine suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa munad ükshaaval igakord korralikult segades. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, šokolaaditükid ja hakitud pähklid, sega ning segamise ajal lisa mahl. Pane tainas 1½ liitrisesse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas 50-60 minutit. (Proovi tikuga.) Jahuta kook. Kui soovid pidulikumat kooki, siis kaunista vedela shokolaadiga ja värskete marjadega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaija 26.jaan 2012 00:08
ma ütleks, et hea pehme svamm tuli :) Sokolaad vajus põhja nagu siin ühel teiselgi. Immutasin vahelt koorega ära.
syzy1 05.sept 2010 15:43
i liked
ketlin21 05.mai 2010 14:30
noh ütleme nii et kasutaks ka pigem põhjana muidu jama.määrisin pealt sokolaadiga siis päris hea
ketlin21 03.mai 2010 14:46
küsimus ostsin hiljuti klaasist vormi kas sinna peab panema paberi alla või määrima millegagi? kas kinni ei jää?
lyukas 01.okt 2009 15:37
Väga hea:Y mina kasutasin koogi põhjana ja tegin suurema aluse peale:D
kilas 24.mai 2009 22:36
:YVäga, väga hea kook:) Kõik, kes sõid kiitsid. Kuiv ei jää, aga mikserdamist ei soovita kuna tainas jäi nii liiga õhuline ja ?okolaad vajus põhja, aga hea oli sellegi poolest:)
Elise 25.märts 2009 10:40
teen juba teist korda ja panen sisse purgitäie kirsikompotti ja pärast natuke niisutamiseks seda kompotivedelikku ja siis veel natukeseks ajaks külma ja no kaob laualt väga-väga ruttu...:)
Atsinna 24.märts 2009 20:49
On ju veel: 100 g ?okolaadi ja 1 dl hakitud pähkleid. Ei ole sai seestpoolt ega ka tavaline tordipõhi. Võid ju ?okolaadi rohkem lisada, jääb ?okolaadisem kook. Ja kui komme loed, siis lookas on pannud juurde heledaid rosinaid, kuivatatud kirsse, datlitükikesi. Kookide kõrvale juuakse tavaliselt ikka kohvi, teed või piima.
Getlyn 23.märts 2009 21:35
Aga selline küsimus , et kas see on nagu lihtsalt tordipõhi ehk siis sai seestpoolt või on seal midagi nagu veel ?
Lizzzu1 02.nov 2008 10:14
Noo minule üldse ei maitsenud, nii kuiv kook. Panin kyll veel rosinaid ja kuivatatud ananassi/papaia tükke sisse aga ikkagi minu jaoks liiga kuiv ja saiane!
anneliii 21.okt 2008 22:31
Kuidagi palju jahu ja vähe shokolaadi shokolaadikoogi kohta..... aga no küllap peab järgi proovima kui nii hea tagasiside on :-)
Merka 28.aug 2008 15:49
Väga väga hea kook ;) supper :)
Pede 11.sept 2007 11:38
Ega see ei jää liiga kuiv? Ma mõtlen, et kui peale panen igasuguseid marju, siis seestpoolt ei jää ju nii mahlane? Ja kas riivsaia müüakse poes pakitult juba? olen sel alal võhik, ei tea asjast suurt midagi.
meggy 08.mai 2007 21:49
teen sama kooki alati piimaga , peakski apelsinimahlaga proovima.
meggy 08.mai 2007 21:49
apelsinimahla asemel võib ka piima või koort panna, teen alati sama kooki piimaga , peakski mahlaga proovima.
elise^^ 19.apr 2007 16:33
hästi hea kook oli, kõikidele kes proovisid väga maitses. :D eriti hea on soojalt seda süüa. :) lihne teha oli ka. .
oravke 24.veeb 2007 16:16
meie pere lemmik
lookas 04.dets 2005 15:08
Proovisin asja jõulusemaks teha ning lisasin hoolega igat sorti hakitud pähkleid, mida kapist leida võis + pisikesi heledaid rosinaid, kuivatatud kirsse ning datlitükikesi. Valasin jahtunud koogi üle šokolaadikastmega ja garneerisin kõigi koogi sees peidusolevate puuviljade ning pähklitega. Asi oli katsetamist väärt!!!
venta 09.veeb 2005 13:16
Fantastiline kook. 100 punkti+medal.
1