Peotoidud  » Jõulud

Stollen - Saksa jõulusai

Keskmine hinne: 1.88 Allikas: Parimad kodused toidud.
Stollen - Saksa jõulusai (antud kogustest saab kaks saia).
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega käesooja piima hulka suhkur ja pärm. Pane juurde sulatatud rasvaine, suhkur, sool, kergelt vahustatud munad, maitseained ja nisujahu ning sõtku segu ühtlaseks. Lisa tainale rosinad, korindid, kääridega väikesteks tükkideks lõigatud sukaadid, apelsinikoore hoidis, peenestatud mandlid ja pähklid ning tükeldatud martsipanimass. Sega hästi ja lase tainal vähemalt tund aega rätikuga kaetult soojas kohas kerkida mahult kahekordseks. Jaga kerkinud tainas kahte ossa ning vormi lamedaks ja ovaalseks. Vajuta kämblaga selle ühele poolele pikisuunas süvend ning keera tainaserv süvendi peale. Nii saab küpsetis oma õige vormi. Kergita jõulusaiad rätiku all küpsetuspaberiga kaetud plaadil. Küpseta neid 200°C juures ahju keskosas umbes 30 minutit. Määri kuumad jõulusaiad sulavõiga ja raputa jahtunud saiadele rohkesti tuhksuhkrut.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
katspatz 07.aug 2008 21:53
Natuke kuiv.
Blanca 09.veeb 2006 15:44
Väga hea - lausa jumaldan seda!
1