Peotoidud  » Jõulud

Lamingtonid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Uus-Meremaa kookos-kakaokoogikesed
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taigen:
200 g margariini
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kohvikoort
Glasuur:
1,5 dl kohvikoort
75 g võid
1 dl kakaopulbrit
4 dl suhkrut
Üleriputamiseks:
suuri kookoshelbeid
Vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval toasoojad munad, segu iga kord kohevaks mikserdades. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ja koor ning sega ühtlaseks. Tõsta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 30 x 20 cm suurusega vormi. Küpseta 175° juures 25–30 minutit, lase koos vormiga restil jahtuda ja kummuta siis suhkruga üleriputatud küpsetuspaberile. Lõika umbes 5 x 4 cm suurusteks nelinurkadeks. Glasuuriks mõõda koor ja või väikesse paksupõhjalisse anumasse ja aja kuumaks. Lisa suhkruga segatud kakaopulber, sega hästi läbi ja lase vaikselt keeda umbes 10 minutit. Kasta kahvli otsa pistetud koogike peaaegu üleni glasuuri sisse ja seejärel kohe ka kookoshelvestesse. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud vaagnale jahtuma. Koogikesed säilivad kaanega suletud karbiga külmkapis värskena kuni nädal. NB! Kui kallad taigna ahjuplaadile, saad väga õhukese plaadikoogi, mis küpseb läbi 20 minutiga. Kalla glasuur jahtunud koogi peale, puista üle kookoshelvesetega ja lõika seejärel tükkideks. Vali poes võimalikult jämeda struktuuriga kookos, mis annab ilusama tulemuse kui peenike puru.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Muhammad 17.veeb 2014 09:34
We've arvreid at the end of the line and I have what I need!
torts 09.dets 2007 23:35
Suurepärane retsept! Valmistamisega saab hakkama igaüks ja mis põhiline maitseb hästi. Serveeritdes musta värvi alusel on lisaks hääle maitsele ka väga effektse välimusega.
1