Peotoidud  » Jõulud

Safranisai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Sobib valmistada nii suuri kui ka väikeseid saiakesi
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sulata rasvaine ja sega piimaga, soojenda u 37 kraadini.
Sega pärm vähese vedelikuga ja lisa soojale piimale, lisa sool, suhkur ja suurem osa jahust ning sega tainas.
Sega kuni tainas ei kleepu enam nõu külge.
Puista peale veidi jahu ning pane kerkima kuni tainast on saanud kahekordne kogus (u 1 tund).
Samaaegselt hõõru safran suhkrutükiga peeneks ja leota kuumas väheses vedelikus, lisa muna.
Eelkergitatud tainale lisa safranisegu ja lase veel kerkida.
Vormi kerkinud tainast soovitud kujuga saiakesed, lase saiakestel küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida kahekordseks, pintselda lahtiklopitud munaga.
Kaunista rosinate (ja pärlsuhkruga).
Küpseta 250 kraadi juures ahju keskosas 8-10 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
monca 17.nov 2010 15:01
:P:Y:D
tipsi 12.märts 2010 15:33
:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:):):)-
:):):)
1