Peotoidud  » Jõulud

Safranikringel

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Pidulik küpsetis
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Soojenda vedelik u 37 kraadinini, lahusta selles pärm, lisa pool jahukogusest ja sega eelkergitatud tainas.
Kuivata safran, hõõru peeneks ja leota väheses kuumas vedelikus (koores, piimas või vees).
Eelkergitusele lisa suhkruga vahustatud munakollased, safran, sool, kardemon, ülejäänud jahu ja või, sõtku tainas, lisa sukaad ja rosinad.
Lase soojas kohas kerkida, vormi sobiva kujuga kringel ja lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil uuesti kerkida, määri pealt lahtiklopitud muna- või munakollasega, puista peale hakitud mandleid ja küpseta (keskmise kuumusega ahjus) 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Küpsetamise alguses, kuni kringli pruunistumiseni, olgu kuumus veidi tugevam, hiljem nõrgem.
Kui kringel kipub pealt kõrbema, kata see niiske küpsetuspaberiga ja vähenda kuumust.
Valmis kringel lase jahtuda puitalusel rätiku all.
Jahtunud kringlise puista peale tuhk- või pärlsuhkrut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KiQ1 21.nov 2006 15:10
mulle eriti ei maitsend aga proovige sest kellegile kindlalt maitseb
1