Peotoidud  » Jõulud

Hapupiima-mannakook

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Mari
Lihtne, odav ja tervislik.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Manna segatakse hapupiimaga ja lastakse 50-60 minutit seista, et manna paisuks.
Siis lisatakse mannale suhkruga vahustatud munad, sulatatud ja veidi jahtnud rasvaine, riivitud sidrunikoor ja -mahl, ettevalmistatud rosinad ning söögisoodaga segatud jahu.
Tainas pannakse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ja küpsetatakse 180-200 kraadi C juures 40-45 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Egle 24.märts 2012 20:25
Mannakook igas variandis on uskumatult hea. Meie peres on seda tehtud rohkem kui 20 aastat...sisse oleme pannud seda, mille järele hetkel isu on (erinevad marjad, puuviljad jne). Minu enda lemmik on siiani mustikate ja metsmaasikatega. Ja hapupiima asemel oleme kasutanud kas hapukoort, keefiri või jogurtit. Ja mida rohkem lased mannal enne ahju panemist paisuda, seda pehmem nn sai tuleb. Endale meeldib selline krõmsuvate servadega ja mannaterade tundmine koogis ... seega panen kohe taigna kokku keeramisel selle ahju.
anna 11.aug 2011 16:50
mulle küll rosinad ei meeldi:S:A
kati 01.juuni 2010 18:16
tegin seda eile maisimannaga. Ja hunniku rabarberit panin kah juurde. Hea sai ja mais andis ilusa kuldkollase värvi
saiaga 02.mai 2010 14:23
200ml 0,2l klaas ilmse n 1l siin hapupiima aga:)
NurrMarta 17.nov 2009 10:48
Mind on need klaasid siin ka korduvalt ahastusse ajanud :) Aga näiteks hapupiim on siin retseptis 0,25 liitrit, mitte 1 klaas, nii et ilmselt on klaas siis 0,2 liitrit ehk 200ml.
Katana 17.nov 2009 09:24
Kas keegi tore inimene siin oskaks mulle öelda kui suur see klaas olema peab, kas 200 või 250 ml? Paljudes eesti retseptides kasutatakse möötühinguna kl ja mul neid siin kodus päris mitme mõõduga. Siiamaani proovinud silma järgi vaadata aga oleks lihtsam kui teaks täpselt! Tänud! :)
Maige 12.aug 2009 16:20
lihtne ja hea. Hea, et keegi on selle netti üles pannud. Tänud. :Y
1