Peotoidud  » Jõulud

Hapupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Mari
Vürtsitatud hapupiimakook.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pehme margariin vahustatakse suhkruga.
Jahu segatakse söögisooda ja peenestatud maitseainetega ning lisatakse margariinivahule vaheldumisi hapupiimaga.
Margariini võib ka sulatatult hapupiimaga segada.
Tainas pannakse kohe võiga määritud ja riivsaiga ülepuistatud väikestesse portsionivormidesse või suuremasse rõngasvormi ning küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus: väikseid vormikooke 10-15 min, suuremat 30-35 minutit.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
rauno 01.okt 2010 17:27
pane muna kaa
birx 19.veeb 2009 15:02
:P Muidu võiks ka retsepti panna manna koguse ...irw
jutita 13.märts 2005 08:56
II variant koostisaine-
d:150 gr võid,3 muna,5dl mannat,5 dl suhkrut ,5 dl rosinaid, 2 dl nisujahu,2 dl petti või keefirit,1 tl küpsetuspulbrit,0,5 tl vaniljet, 0,5 tl soola: sulata või,lisa muna,suhkur,vanilje sool,keefir, manna,rosinad ning jahuga segatud küpsetuspulber, kui tainas jääb liiga vedel lisa veel pisut jahu, kalla tainas õliga pintseldatud (26x36 cm )ahjuvormi ning küpseta 175 kr juures 45 minutit või kuni kook on valmis, lase jahtuda ja lõika tükkideks, sobib koos tassi kuuma tee või külma piimaga argiseks õhtusöögiks(Kersti)
1