Peotoidud  » Jõulud

Riisikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev küpsetis, nii igapäev, kui pidulauale.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Riis pestakse kuuma veega ja nõrutatakse.
Piim lastakse keema tõusta, lisatakse riis, keedetakse nõrgas kuumuses 20-25 minutit, lisatakse rosinad, või, hakitud mandlid ja pisut soola.
Munakollased vahustatakse suhkruga, maitsestatakse sidrunikoorega ja segatakse leige riisipudruga.
Lõpuks lisatakse õrnalt segades tugevaks vahuks klopitud munavalged.
Mass pannakse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpsetatakse 180-200 kraadi C juures 40-50 minutit.
Jahtunud kook libistatakse tordialusele, sõelutakse peale tuhksuhkrut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mida 23.jaan 2012 12:17
2.Piim lastakse keema tõusta, lisatakse riis, keedetakse nõrgas kuumuses 20-25 minutit, lisatakse rosinad, või, hakitud mandlid ja pisut soola. Siin punktis ju selgelt kirjas. Vormi määrimiseks on eraldi.
Mari87 10.okt 2011 22:33
"5. Mass pannakse võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpsetatakse 180-200 kraadi C juures 40-50 minutit. " Täitsa kirjas, kus peab võid kasutama.
fiisi 12.juuni 2011 09:43
Retseptis pole kirjas, mis hetkel kasutada 100g võid komponentide nimekirjast. Mina praadisin sellega kergelt riisi enne keetmist poti põhjas ja siis lisasin piima.
rosinake 30.mai 2008 17:17
Ja tuligi ahjust välja,kook oli maitsev. koogi peale riputasin tavalisi pähkleid
rosinake 30.mai 2008 15:58
...kuna eilsest jäi hulga riisi järgi, siis proovisin seda kooki, 30 min pärast võtan ahjust välja. Seda ongi mõtekas teha kui mõni riisikotike üle jääb, siis on tegemine üsna lihtne.
1