Peotoidud  » Jõulud

Jõulukalkun

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Lisanditeks sobivad keedetud või ahjukartulid, kapsas, köögiviljasalatid.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Puhasta, pese ja kuivata kalkun, hõõru sidruni, soola ja pipraga, nii seest kui väljast.
Pese ploomid ja leota külmas vees, pane need kalkuni kõhuõõnde ning õmble kalkuni kõhuõõs kinni ja vormi lind.
Pärast vormimist pane kalkun ahjupannile, lisa vett, määri sulavõiga.
Kalkunit peab kogu praadimise ajal kastma sulavõiga ning aeg-ajalt ka praekastmega muidu jääb praad kuiv ja tuim.
Kastmeks kasuta praeleent mis on hea maitsestada apelsinimahla ja riivitud apelsinikoorega.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Klarita 17.dets 2006 14:28
Kavatsen järgi proovida :)
1