Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogid II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Mari
Piparkoogi põhiretsept I
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Siirup või mesi kuumutatakse koos suhkru ja rasvainega. Pooljahtunud siirupile või meele lisatakse peenestatud maitseained ja lastakse jahtuda. Siis lisatakse siirupile lahtiklopitud munad, vedelik, väheses vees lahustatud potas ja põdrasarvesool ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Segatakse sile tainas ja pannakse jahedasse kohta seisma. Kui tainasse tahetakse panna pähkleid, mandleid või sukaadi, lisatakse need sõtkumisel. Söögisooda ja põdrasarvesoolaga valmistatud tainast võib küpsetada vähemalt 2 päeva pärast, pärmi või küpsetuspulbriga valmistatud tainast samal või järgmisel päeval.
Tänapäeval valmistatakse piparkoogitainast toitlustusettevõtetes ja kohvikutes. Kui soovitakse muredamaid ja erisuguse maitsega piparkooke, lisatakse ostetud tainale võid. SOOVITUS: 1 kg taina kohta arvestatakse: 50-100 rasva, 1 tsitruse koor 2-3 sl sukaadi, 1-2 tl kaneeli, 75-100g jahu. Kui, aga ostetud tainas osutub ülevürtsitatuks, siis segatakse juurde mett, siirupit, hapukoort ja segatakse juurde jahu. Ümbersõtkutud tainast lastakse enne küpsetamist vähemalt 2-3 tundi jahedas kohas seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Atsinna 21.dets 2009 11:33
Üldiselt 200*juures ja 7-8 min. ise peab ka ikka jälgima.
kellu 20.dets 2009 10:12
mitme kraadi juures üks plaat peab ole-
ma? :O:O:O:O:O:O:O:O
bibili 08.dets 2009 14:19
Jah see retsept on tõesti sealt saiade ja pirukate ja kookide raamatust kuid keerulist pole seal mitte midagi :D Kunagi ei pea ju täpselt retsepti järgi tegema, võtke ja katsetage :D
vampsy 18.dets 2008 19:02
jubeduse tipp:T
eve 13.dets 2008 17:08
selle pipargoogi retsepti kohta peaks olema rohkem margariini-see ju annab pehmust.
sirkka 06.dets 2008 20:15
Sellepärast see retsept ongi segane, et see on üks-ühele maha viksitud Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogidl", aga osa tekstist on lõikude kaupa vahele jäetud. Ja seetõttu ei saagi midagi aru.
sirkka 06.dets 2008 20:15
Sellepärast see retsept ongi segane, et see on üks-ühele maha viksitud Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogidl", aga osa tekstist on lõikude kaupa vahele jäetud. Ja seetõttu ei saagi midagi aru.
kaimo1 02.jaan 2007 12:10
no kohe midagi ei saa aru kas sellest retseptist tulevad siis piparkoogid ja mis põdrasarvesool??
Liisyx 18.dets 2006 22:10
retsept tundub hea, kuid valmistuse kireldus on kahtlane... tundub et see pole retseptiga kooskölas???
ukam 08.dets 2006 14:05
väga segane retsept minu arvates:S
keki 08.dets 2006 11:23
koostisainetes on söögisooda ja küpsetuspulber, valmistamise all segatakse aga hulka juba potas ja põdrasarvesool!
lookas 16.dets 2005 20:51
Valmistasin just piparkoogimaja jaoks tumedat suhkruglasuuri ja lisan selle Sullegi. 2 dl tuhksuhkrut 1 munavalge 1 tl sidrunimahla 1 sl tumedat kakaopulbrit * Sega ained loetelu järjekorras. * Lase pisut aega seista. * Kui glasuurimass tundub liiga vedel, siis lisa tuhksuhkrut. * Kui aga liiga paks, siis sega veel pisut aega, et mass saaks parajaks ning lisa paar tilka sidrunimahla.
Tibukallis 09.dets 2005 19:58
Millest teha glasuuri?
Kodune 03.dets 2005 10:13
tubli:))
arc 02.dets 2005 11:01
Emmel abiks :)
ave`ly 26.dets 2004 16:50
Tegin ise piparkoogitaigna-
tuli vist liiga mure.Ei taha koos püsida.Olengi natuke hädas-mida juurde panen...kuidas.Tun-
dub olema raske ja väljapääsmatu olukord.1 plaaditäie suutsime tütrega ära vormida,välja tulles ja ära jahutdes on piparkoogid kivikõvad.Help!
1