Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogid III

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Mari
Piparkoogi põhitainas II
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Siirup või mesi kuumutatakse koos suhkru ja rasvainega.
Pooljahtunud siirupile või meele lisatakse peenestatud maitseained ja lastakse jahtuda.
Siis lisatakse siirupile lahtiklopitud munad, vedelik, väheses vees lahustatud potas ja põdrasarvesool ning küpsetuspulbriga segatud jahu.
Segatakse sile tainas ja pannakse jahedasse kohta seisma.
Kui tainasse tahetakse panna pähkleid, mandleid või sukaadi, lisatakse need sõtkumisel.
Söögisoodaja ja põdrasarvesoolaga valmistatud tainast võib küpsetada vähemalt 2 päeva pärast, pärmi või küpsetuspulbriga valmistatud tainast samal või järgmisel päeval.
Tänapäeval valmistatakse piparkoogitainast toitlustusettevõtetes ja kohvikutes. Kui soovitakse muredamaid ja erisuguse maitsega piparkooke, lisatakse ostetud tainale võid. SOOVITUS: 1 kg taina kohta arvestatakse: 50-100 rasva, 1 tsitruse koor, 2-3 sl sukaadi, 1-2 tl kaneeli, 75-100g jahu. Kui, aga ostetud tainas osutub ülevürtsitatuks, siis segatakse juurde mett, siirupit, hapukoort ja segatakse juurde jahu. Ümbersõtkutud tainast lastakse enne küpsetamist vähemalt 2-3 tundi jahedas kohas seista.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
krissu 18.dets 2009 12:25
kas keegi teab, mida siis teha kui piparkoogitainas nätske jääb, ega saa hästi vorme teha?
Vic 08.dets 2009 19:53
mis on sukaad ja mis on potas ja kas neid millegagi asendada saab?
bibili 08.dets 2009 14:16
Need kõik kolm piparkoogi retsepti on nii kahtlaselt sarnased selle retseptiga mis mul raamatus on.
Tobuke 05.dets 2008 22:54
Misasi on potas? Vabandust lolli küsimuse pärast, aga esimest korda teen...
Katrin46-le 29.nov 2008 23:48
"Hornsalt"
Katrin46 20.dets 2007 20:31
Misasi on põdrasarvesool? Kas sellel asjal on ka ingisekeelne nimetus?
Netike12 16.okt 2004 15:14
on se hea või
1