Peotoidud  » Jõulud

Paksud ja pehmed piparkoogid

Keskmine hinne: 3.97 Allikas: Rootsi
Paksud piparkoogid, mis sobivad väga hästi ka või, juustu ja meega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Sega rasvaine kaneeli, ingveri ja nelgiga. Lisa siirup ja fariinsuhkur. Keeda ja sega sama aegselt.
Vahusta muna kefiiriga ja lisa tainasse. Lase tainal jahtuda. Sega paar korda jahtumise ajal.
Sega söögisooda ja sool vähese jahuga ning lisa siis tainasse. Lisa veel jahu ja sega kuni saad sileda taina. Pane tainas toidukilesse ja tõsta külma kuni järgmise päevani.
Enne küpsetamist lase tainal veidi toas seista, rulli lahti paksu kihina ja lõika välja sobiva kujuga piparkoogid. Aseta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi C juures ahju keskosas u 10 minutit või kuni piparkoogid on võtnud ilusa värvi. Piparkoogid jäävad keskelt veidi pehmeks. Lase piparkookidel jahtuda plaadil.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaisu060 22.dets 2009 00:16
Olen pettunud, paksud olid nad küll aga mitte pehmed. Täiesti tavalised krõbedad piparkoogid, ainult veidi paksemad.
kaisu060 15.dets 2009 23:15
või kas te jahvatate selle nelgi koguse ?
kaisu060 15.dets 2009 23:13
siin on 2g nelki. Mul on kodus nelgid mingid kõvemas versioonis, ema paneb neid kõrvitsapurkidesse kui teeb. Kas siin on mõeldud mingit pulbri laadset asja ?. Kui palju oleks 2g teelusikaga ?
täistera 20.dets 2008 21:13
:D aga kui ma tahan teha rohkem kui ühe plaaditäie kooke? :D
lyyzuke 13.dets 2008 16:38
Ei taha olla tujurikkuja, aga üldse ei meeldinud:(
siirikirikal 25.nov 2008 16:48
Dansukkeri hele siirup näiteks, seda on igas suuremas poes. 1dl = 100 ml
pinkSpider 25.nov 2008 16:30
Tahaks ka teada mis sugust siirupit piparkookide tegemisel siis kasutatakse kah, endal pole halli aimu ka mitte.
lapsesuu 24.nov 2008 21:46
millist heledat siirupit soovitate kasutada ja kas 1dl=100ml-ga
KIRSTI 09.nov 2008 19:51
Jammmmmi. Ma olen juba palju aastaid Eestist eemal olnud ja Eesti piparkoogid olid ainult yks mälestus. Tahan tänada selle retsepti autorit. Tänan nii , nii väga. Pisar tuli silma kui neid maitsesin....
annejeanne 16.dets 2006 16:52
Armas Toidutare, Mis imeasi on bikarbonaat??? Toiduretseptides kasutatakse vist seniajani ikka nimetust söögisooda - kui tõlgite, siis tõlkige eesti, aga mitte "puuinglise või-soome" keelde.
gerta 06.jaan 2006 23:53
v'ga maitsvad
1