Peotoidud  » Jõulud

Advendipärg

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Sobib külmutamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 minutit + küpseb u 20 minutit + kerkib 20 + 30 minutit.

 
Sulata rasvaine ja lisa (+37º C) rõõsk koor, vedeldatud pärm, sool, suhkur ja muna ning osa jahust. Sega tainas, sõtku tugevalt ja lase kerkida u 20 minutit. Täidise jaoks sega kõik koostisosad. Kerkinud tainas rulli lahti jahuga ülepuistatud lauale (30 x 50 cm), kata täidisega ja rulli kokku pikemast küljest. Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja keera pärjaks (ring).
Tee kääridega sisselõiked ja murra tipud vasakule ja paremale. Lase veel kord kerkida plaadil u 30 minutit. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga, puista üle pärlsuhkruga ja küpseta 225º C juures ahju alumisesosas u 20 minutit.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
six 08.jaan 2013 19:09
Tegin ära! Päris hea tuli, aga olen saanud ka paremat. Safranit polnud enne kasutanud, nii et tuli sõber internet abiks võtta. Selgus, et tuleb leotada kuumas vees väh 20 minutit..Ja ma lisasis safrani siis täidise hulka, nagu retseptis koostisosade all on kirjas..hiljem mõtlesin, et vist oleksin pidanud ikka taigna hulka segama. Sisselõi-
ked tegin ka suht umbes..retseptist lugedes jäi vähe arusaamatuks. Kokku võttes, teeks jälle, võib-olla lisaks kohupiima täidise hulka või midagi muud, mis teeks mahlasemaks.
Sabiina 02.juuni 2010 21:41
Tundub maitsev ja kavatsen teha, aga kirjutades praegu endale retsepti välja lugesin esimese punkti lõpust, et lisada OSA JAHUST. Algul arvasin, et see on eelkergitusega taigen ja pärast lisan ülejäänud, aga edasi lugedes selgus, et oligi taigna tegemise lõpp. Jahu kulub muidugi veidi lauale, aga see ju ikka vähem. No see selleks, teen ikka. Mandlimassi peab otsima minema ja safranit ka, ei tea, kas neid ikka on saada.
liisliisu 24.dets 2006 12:57
tundub väga maitsev
Ethel21 14.märts 2006 21:30
Ma ei saa aru, kuidas neid sisselöikeid tehakse? Kas ta peaks selline tulema nagu pildil v?
Skööla 13.veeb 2006 18:19
lahe olen seda teinud ja see on hea....... :)
helle50 06.dets 2005 19:13
Juba retsepti lugedes tundub väga maitsev, küpsetan kindlasti.
alandi 05.dets 2005 19:50
aga ikkagi 4punni
alandi 05.dets 2005 19:50
nii kahju et mul ahi ei tööta :(
lill 30.nov 2005 21:41
Väga maitsev pärg, mis kadus minutidega laualt, kindlasti küpsetan veel.
pensionär 30.okt 2005 11:08
Kuna retsept näib olevat Rootsist siis rootsi perenaine lisab adventisaiale alati safranit. Nii värvilt kui ka maitselt annab safran lisa.
hehe kokk 21.mai 2005 08:07
hehe vääga ea kook
1