Peotoidud  » Jõulud

Jõulutäht

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Pidulik jõulutort.
Valmistusaeg: 20-40 min

30 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Sulata šokolaad ja või nõrgal kuumusel.
Lase veidi jahtuda, sega paar korda samaaegselt.
Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks.
Lisa šokolaadisegu ja kange kohv.
Sega jahu, küpsetuspulber, hakitud pähklid ning sega tainasse.
Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpseta 200º C juures ahju alumises osas u 40 minutit, (proovi tordipõhja valmidust puutikuga.)
Lase koogil jahtuda vormis ja alles siis võta vormista välja.
Shokolaadikreem:
Sulata šokolaad ja lisa munakollased, ükshaaval, igakord vahusta tugevalt.
Kui šokolaadisegu on jahtunud, lisa vahustatud rõõsk koor.
Mokakreem:
Sega vahustamata koor kohvipulbri ja suhkruga ning lase seista kuni kohv ja suhkur on sulanud.
Siis vahusta tugevaks vahuks.
Lõika tordipõhi kolmeks ja kata kaks põhja šokolaadikreemega.
kõige pealmine põhi kata paksult mokakreemiga, et jääks kerge kuhi peale samas ka kerge kiht ümber tordi.
Kaunistus:
Kata tort lahtirullitud oranži mandlimassiga ja seejärel lõika välja lehed lahtirullitud punasest ja rohelisest mandlimassist.
Lille südamikuks vooli väikesed kollased piklikud torukesed ning aseta lille südamikuks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Stiina 24.veeb 2013 14:53
Mina vahetasin šokolaadi- ja mokakreemi asukohad ära ehk siis mokakreem jäi kihtide vahele ja kõige peale tuli šokolaadikreem. Vastupidisel toimimisel poleks olnud küll martsipani võimalik peale panna. Ma loodan, et tuli mitsev tort :) Mokakreem viis igaljuhul keele alla.
vmustankin 30.dets 2010 15:39
Toiduvärve saab miu käest 4 värvi 75 krooni. Info ei aegu :) 56477332
mannukas 25.nov 2010 22:22
tänud! aga kas see mandlimass on sama mis martsipan või kuidas seda tehakse??? täiesti ulme - olen kokaks õppinud 3.5 aastat aga sellise asja olen ära unustanud ja vanadest konspektidest ka ei leia ühesõnaga tahan lõpuks leida retsepti sellisele asjale on ta siis martsipan või mandlimass, mida kasutatakse nt pulmatortide katmisel... ja siin nt sellel jõulutähe tordil
mannukas 25.nov 2010 19:36
kuidas teha mandlimassi või siis martsipani mida kasutatakse tortide katmiseks????
Maixu 21.märts 2010 22:31
Kas keegi teab kust kohast saab Tartus osta toiduvärve?
1