Peotoidud  » Jõulud

Jõulukoogid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parimad kodused toidud Autor: Triinu
Kohupiimalehttaignast pirukad
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega pehme rasvaine, jahu ja küpsetuspulber köögikombainiga, puukahvliga või sõrmede vahel.
Lisa kohupiim ning sega tainas ühtlaseks.
Lase taignal vähemalt 30 minutit külmas kõveneda.
Rulli tainas õhukeseks ja keera kolmekorra. Tee seda veel paar korda.
Jaga tainas kahte ossa ja vormi mõlemast osast 12 jõulukooki järgmiselt. Rulli tainas ristkülikukujuliseks (22 x 20 cm) ning jaga taignarattaga 12 ruuduks. Tee iga ruudu nurka sisselõige, pane täidis keskele ning tõsta iga nurga üks pool keskele. Niisuta liitekohta veega.
Pane koogid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning määri munaga.
Küpseta koogid 225 kraadi C juures ahju keskosas kuldkollaseks. Küpsetamisaeg on 8 - 12 minutit.
Kui soovid poolkuukujulisi kooke, võta lahtirullitud tainast ümmarguse vormiga tükke, mille läbimõõt on 9 - 10 cm. Pane keskele ploomitäidist, määri ääred veega ja keera poolkuukujuliseks. Korrasta servad taignarattaga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Epp Viires 24.dets 2016 12:12
see on küll väga hea jõulukook!!! kindlasti on see väga sobilik tänase õhtuga lauale panna!!!!!väga hea!!!!
1