Peotoidud  » Jõulud

Lihasült

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Lisandiks sobivad keedetud kartul, äädikas, sinep, mädarõigas.
Kogus: 1 portsjon
 
Pese liha ja raiu tükkideks, pane külma veega keema.
Riisu vaht, keeda nõrgal tulel 2-4 tundi.
Kui mõni lihatükk varem pehmeneb, tõsta see välja ja hoia külmas.
Poolel keemisel lisa maitseviljad, soola ja vürtsid lisa 15 minutit enne keetmise lõpetamist.
Lõika liha kontidelt ja tükelda väikesteks tükkideks.
Kurna keeduleem, sega tükeldatud liha, kuumuta veel kord keemiseni.
Maitsesta sült ja tõsta külma veega loputatud kausikestesse või vormidesse ning lase tarduda külmas kohas.
NB! Ära lase külmuda!
Vasikaliha asemel võib võtta ka noorloomaliha, kuid seljuhul lisa kas rohkesti seakamarat või zhelatini (10-15 g liitri vedeliku kohta)
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sayonara 23.jaan 2007 15:10
Mina lisan süldile alati küüslauku.Nii hea:)
metsroos 16.jaan 2006 08:54
Suurepärane! Lisasin veel Maggi segumaitseinet.
pensionär 12.nov 2005 16:59
Sült nagu ema seda omal ajal tegi! Näpunäiteks: sülti võib küll sügavkülmetusse panna. Siis tuleb ta enne kasutusele võtmist uuesti keemiseni kuumutada ja siis vormidesse hanguma panna. Maitseb sama hästi kui värskelt keedetud, ka väljanägemisel pole mingit vahet.
1