Peotoidud  » Jõulud

Väikesed palmikud

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Jōulualbum Autor: Triinu
Jõulusaiakesed
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sulatada kastrulis rasv, lisada piim.
Soojendada need käesoojuseni (37 kraadi C).
Murendada pärm taignakaussi ja lisada tilgake piima, milles leotada pärmi.
Lisada ülejäänud piim, sool ja suhkur ning nii palju jahu, et taigen hakkaks kausi küljest lahti lööma.
Riputada jahu taigna pinnale ja lasta taignal soojas kohas kaetult kerkida umbes kahekordseks.
Sõtkuda kerkinud taigen uuesti läbi ja lisada vajaduse korral jahu.
Valada taigen jahuga üleriputatud taignalauale ja vormida taignast 40 x 60 cm suurused tükid.
Määrida neid rasvainega ja riputada pinnale suhkrut ning kardemoni.
Keerata taignatükid pikuti pooleks ja lõigata seejärel 2 cm pikkusteks juppideks.
Lõigata need veel kord keskelt lõhki peaaegu kogu ulatuses, kuid jätta ülalt äärest osa kinni.
Keerata ribad teineteise ümber ja tõsta plaadile kerkima.
Kui palmikud on hästi kerkinud, määrida neid munaga ja riputada peale mandlipuru.
Küpsetada ahju keskel 250 kraadi C juures 8 - 10 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa