Peotoidud  » Jõulud

Jõulupärg

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Väike jōuluraamat Autor: Triinu
Maitsev jõulusai
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Jahu sõelutakse kaussi.
Pärm segatakse osa suhkruga vedelaks, lisatakse soe piim, munad ja sool ning sõtkutakse taignaks.
Viimase ainena lisatakse toasoojas seisnud pehme margariin.
Taigen lastakse kerkida umbes kahekordseks, siis rullitakse õhukeseks pikaks leheks.
Pehme või segatakse sõelutud tuhksuhkruga ja määritakse ühtlase kihina taignale.peale puistatakse pestud ja tahendatud rosinaid ja hakitud sukaadi.
Keeratakse kokku pikaks peeneks rulliks, see lõigatakse 4 - 5 cm pikkusteks tükkideks, need pannakse võitatud plaadile ringikujuliselt üksteise kõrvale püsti.
Lastakse uuesti 30 minutit kerkida, määritakse pealt munaga ja küpsetatakse 200°C kuumuses 20 - 30 minutit.
Seda saia ei lõigata viiludeks, vaid murtakse palakaupa.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Dimitri 17.veeb 2014 08:38
I'm imdesesrp. You've really raised the bar with that.
Robert 23.dets 2007 18:48
homme proovin
Black_Kitty 23.dets 2006 10:42
Ma siis proovin ka teha seda jõuludel. Meil tuleb mingi 13 külalist+ meie ise ka(3) ja siis ma arvan, et suurendan kogust kahekordseks. Muidu vist ei tule välja.
Lordi 30.aug 2006 17:11
väga hea...teen seda peaaegu iga kord kui külalised tulevad vahest lisan sinna sisse veel kohupiimagi
mäekristall 10.aug 2006 13:21
Tuli väga hea kringel, mult kysiti isegi retsepti.
1