Peotoidud  » Jõulud

Pehme piparkook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Väike jōuluraamat Autor: Triinu
Piparkoogimaitseline vormikook
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Suhkur pruunistatakse pannil, kogu aeg segades lisatakse vähehaaval vesi, seejärel või (margariin). Panni ei tohi tulelt tõsta, muidu muutub suhkur karamelliks. Jahutatud siirupile lisatakse maitseained, hapupiim, söögisooda ja jahu nii palju, et taigen oleks parajalt vedel, hapukooretaoline. Lahtikäiv koogivorm võitatakse ja küpsetatakse kooki 140°C ahjus umbes 50 minutit. Jahtunud koogile määritakse vahele pohlamoosi, pealt võib glasuurida.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
we camera we 12.dets 2010 12:43
we päris hea tuli
annweb 01.dets 2009 14:42
See on väga vana retsept, tegin esimest korda juba paarkümmend aastat tagasi. Nüüd õnneks tuli jälle meelde. Jõhvika- või pohlamoosi ja hapuka glasuuriga on see väga hea. Ja pealegi väga lihtne teha. Meenutab nõukaaegset meekooki.
paul 21.nov 2009 18:29
normaalne,kuid igav kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk-
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
ewu 01.dets 2008 13:49
kui nüüd lugeda ka seda, kus selatab, kuidas piparkooki teha, siis peaks sealt välja lugema, et jutt on siiski koogist!:P
viktoria 27.nov 2008 05:21
hm,arvan et, ise vastasid juba.PIPPARKOOGI! Thanks Triinu,that was very helpful.
kaimo1 02.jaan 2007 11:40
ma ei saa aru!?! mis see siis on kas koogi või piparkoogi retsept?
1