Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogi-pirnikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Sonera
Piparkoogi-pirnikook sinihallitusjuustuga
Kogus: 1 portsjon
500 g piparkoogitainast
1 purk pirnikompotti u. poole liitrine
murendatud sinihallitusjuustu
400 g hapukoort
2 muna
suhkurt
vaniljesuhkurt
Valmistusõpetus:
Võta klaasvorm, läbimõõduga 27 cm.
Suru pehme tainas vormi põhja ja äärtele.
Küpseta 200° C juures umbes 10 minutit.
Lao pirnid põhjale (tükelda) pudista peale sinihallitusjuustu puru. Mitte väga palju! Mina panin umbes.
Hapukoor sega munadega ja maitsesta suhkruga oma maitse järgi magusaks.
Kalla koogile ja pane ahju umbes 20-30 minutiks.
Minu pere maitses ja ütles, et halb. Aga katsin koogi toidukilega ja jätsin järgmiseks päevaks. Ei raatsinud ära visata, mõtlesin, et söön ise tükkhaaval. Väga halb ka ei olnud, selline omapärane. Kuid kui pereliikmed järgmine päev nokkisid, siis avastasime kõik, et koogi maitse oli paranenud. Kook oli öösel korralikult tõmmanud ja oli tõesti hea, pehme ja mahlane. Jõuludeks teen kindlasti jälle.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tetu 09.dets 2010 19:43
See retsept oli eelmisel aastal Maalehe lisas Targu Talita, kui pirnide asemel paned puuvilja kompoti (aprikoos, ananass, mango jms) koos natukese vedelikuga tuleb väga hea ja mahlane. Hallitusjuustuga ei tohi liialdada, imepisike puru tuleb sellestmurendada.
lill 20.dets 2005 10:52
Väga maitsev kook, kõik kes proovinud on küsivad retsepti.
Moosinägu 21.apr 2005 17:16
Minule väga maitses! Jätsin küll juustu välja ja olen teinud põhja ka purustatud piparkookidest, aga alati on väga hea olnud.
NurrMarta 23.dets 2004 08:59
Midagi sarnast on vast aastake tagasi olnud Pere & Kodu retseptilisas. Oli maitsev küll!
1