Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogitort glögitarretisega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Vürtsikas jõulutort.
Kata väikese lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja kinnita vormi serv paigale. Lõika paberi ülejääk paari sentimeetri kauguselt ära. Purusta piparkoogid, sega juurde sulatatud või ja pihusta peale nii palju vett, et segu hakkab koos püsima. Suru segu vormi põhjale ühtlaseks kihiks.
Pane zhelatiin mahlaga paisuma, sulata siis kuumas veevannis ning lisa kuumale lahusele piprakoogimaitseaine. Vahusta toasoojad munarebud suhkruga, teises kausis vahusta koor.
Mikserda toasoe toorjuust jogurtiga kohevaks, kalla selle peale kordamööda mõlemad vahud ja tõsta suure lusikaga suunaga alt ülespoole segamini. Vahusta munavalged, jäta ootama. Sega täidisesse leige zhelatiinilahus võimalikult õrnalt, et vahtu mitte lõhkuda. Kalla kohe peale munavalgevaht, tõsta lusikaga kiiresti läbi ning kalla segu viivitamatult vormi. Lase külmkapis kinnikaetult järgmise päevani tarduda. 
Aja glögi või mahl keema, lahusta selles tarretisesuhkur ja aja veel korraks keema. Raputa tordi pinnale rosinaid. Kalla leigeks jahtunud segu tordile ja lase jahedas tarretuda. Soovi korral kaunista vahukooretupsude või beseelilledega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
xxx 03.dets 2012 13:20
Väga ilus ja hea jõulutort. Olen seda mitu korda teinud, alati on ruttu ära söödud.
Hindaja 16.dets 2009 09:25
normaalne töö
brussakas 07.dets 2008 15:55
tundub väga huvitav. isegi nii huvitav et ei julge kohe teha. tahaks kuulda kommentaari kelleltki, kes on teinud ja maitsnud! :)
1