Peotoidud  » Jõulud

Käharpea kook

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Liis Autor: triinuke
Pereköögi retseptivõistlus jaan. 2004 retsept
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja soodaga segatud jahu.
Vala pool taignast teise kaussi ning sega juurde kakao.
Pane taignapooled eraldi 24 cm läbimõõduga koogivormidesse ja küpseta mõlemat 200°C juures 20 minutit.
Lõika valge koogipõhi väikesteks kuubikuteks.
Sega hapukoor suhkru ja vaniljesuhkruga, seejärel sega hulka biskviidikuubikud.
Pane serveerimisalusele pruun koogipõhi, lao peale banaaniviilud.
Kalla peale valge biskviidiga segatud kreem.
Sulata shokolaad ja nirista kaunistuseks koogile.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 11.märts 2011 20:58
Väga hea ja lihtne, aga 20 min ei piisa ahjus.
miley 18.veeb 2011 15:33
maitsev ja kiire valmistata
Rita 12.nov 2010 18:09
See on väga hea kook!Olen seda aastaid teinud laste sünnipäevadeks ja tellivad ka sugulased oma pidudeks!Kuid olen omalt poolt pisut täiustanud seda kooki. Kreemile lisan kookoshelbeid ja tükeldatud ananassi.Põhja immutan kirsi mahlaga ja panen otse pakist hapukoort ja banaani asemele sobib palju paremini virsik. Glasuuri ei kasuta ma ka, vaid panen peale kompotikirsid koos kookoshelvestega!
Lily-Marleen 01.sept 2010 19:04
:Dsee on tõesti hea:Y:D:D:D:D:D:D:D:-
D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:-
D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:-
D:D:D:D:D:D
Merle 23.märts 2010 10:18
Käharpea e kräsupea on tõesti super kook-lihtne ja maitsev.Olen nõus Kerttu 31,pisut rohkem muna ja teisi komponente teeb taina kohevaks ja on ehtne rullbiskviit.Vahele sobib väga hästi ka kirsimoos,see on muidugi maitseasi.Et tainas kinni ei jääks siis ikka määrida vorm rasvainega või kasutada küpsetuspaberit.:P
Maky 11.veeb 2010 17:13
proovige teha äkki nii et taina ei pane vormi vaid küpsetus paberiga grill resti peale.Siis saab mõlemalt poolt parasjagu soojust ja küpseb seest ka ära.Olen seda ise proovinud ja uskuge-toimib(tegin niimoodi meekooki)
mina 22.apr 2009 20:34
neli korda proovisin ...ykski kord v2lja ei tulnud...enne 20 minuti t2is saamist l2ks k6rbema ja seest j2i tooreks:R
NurrMarta 03.veeb 2009 13:25
Kika, kui Sa tahad selle koogi asemel küpsisetorti teha, siis anna minna :) Mõlemad on head, aga ikkagi väga erinevad.
kika 03.veeb 2009 12:56
samahästi võib ju nõu sisse küpsise tükid panna ning sinna peale omakorda kohupiima ning lõpuks ka sokolaadi kreemi. teeb sama välja, ning on lihtsam:D
(nimetu) 14.juuni 2008 23:43
ma ei saa aru kui suured need kuubikud peavad olema
nuti12 13.nov 2007 19:45
maitsev kook pühapäevaks perele ja ka sõpradele hea pakkuda
trutsu 07.mai 2007 13:09
lihtne ja maitsev.
mammuk 19.apr 2007 13:55
Suppper !
pukris 26.märts 2007 08:10
väga nämma....!
marits22 22.veeb 2007 19:15
Kook jäi kuidagi nätske. Ei tea kas sellepärast, et tainas sisaldas palju hapukoort. Tuleb kindlasti rohkem küpsetada kui 20 minutit. Käis ka kuidagi, teist korda ei teeks.
kerttu31 10.juuni 2006 12:33
mina teen natuke teistmoodi 500g hapukoort, 4 muna, 4dl jahu, 3dl suhkrut ja sooda. vormi külge kinni ei jää:) väga maitsev kook
Mya 31.dets 2005 09:20
see on tõesti hea ja lihtne kook ;) 5 :D
espirit 12.sept 2005 19:49
Siiski jäid mul mõlemad taignad koogivormi külge kinni, serveering on nüüd koogivormi põhjaaluse-peal ja veel klaasalusel. Nii et libiseb igat pidi, ehh. Muidu polnud rasket tegemist koogiga. 5 punkti!
1