Peotoidud  » Jõulud

Küpsetatud juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Ameerika kuulsat juustukooki tehakse meil enamasti kohupiimast, sest see on mitu korda odavam kui toorjuust. Õigupoolest on ju ka kohupiim toorjuust.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Purusta küpsised, piserda neile vett ning sega sulatatud võiga.
Kata väiksema lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja kinnita serv.
Määri serv pehme margariiniga.
Kalla küpsisesegu vormi ja suru ühtlase kihina vormi põhjale ning seintele.
Suru kohupiim läbi sõela ja mikserda kohevaks, lisa vanillsuhkur, sidrunimahl ja riivitud apelsinikoor.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja sega kohupiimamassiga.
Lisa vajadusel suhkrut.
Viimasena sega juurde pehmeks vahuks mikserdatud rõõsk koor.
Kalla segu vormi ja küpseta 175 °C juures 45 minutit ehk kuni pind on pruunistunud ja täidis peaaegu hüübinud (kui vormi kergelt sakutada, võbiseb kook vaid keskelt).
Lase järgmise päevani seista, et maitse tuleks esile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Gea 04.veeb 2010 12:44
tõsiselt hea kook. väga hea maitsega ja kui ta õigel ajal ahjust välja võtta siis ei lähe väga kuivaks. külalis-
tele maitses väga:)
Krissu345 24.apr 2009 11:54
Kergelt igavaks jäi, liiga tüüpiline.
Menu 17.aug 2008 18:17
oih, hinne jäi panemata :)
Menu 17.aug 2008 18:16
Maitses väga hästi, ainuke mure oli see, et ei tahtnud hästi koos püsida, tükke pidi väga ettevaatlikult tõstma ja juba peale ahjust välja võtmist olid koogi pinnal praod sees. Aga maitset see ei riku ja alati saab koogi pinna millegagi ära katta. 5+
Katalina 30.juuni 2008 17:38
suurepärane hõrgutis Aegnal valmistamiseks. Eriti sobib kombinatsioonis tikri-
banaanikoogiga.
pill 29.apr 2007 13:21
Parim juustukook mida saanud olen! Ka on seda lihtne valmistada... Kui vahukoor ära jätta tuleb pisut tuimem tekstuur kuid kaalujälgijatele ehk sobivam ;) Olen seda kooki teinud juba aastaid ning kõigile külalistele on alati meeldinud.
1