Peotoidud  » Jõulud

Muna-hapukoorekook

Keskmine hinne: 4.45 Allikas: 100 rooga
Siintoodud kogustest saad suure ahjuplaaditäie võrratut kooki. Kui seda tundub liiga palju, võta kõikidest ainetest pool ja tee kook 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Nii ahjuplaadil kui ka vormil peaksid olema kõrged ääred, kuna küpsedes kerkib kook päris palju.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, hapukoor, jahu, sooda ja sool, sega ühtlaseks tainaks ning pane külma. Katte valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Mikserda rebud suhkruga heledaks vahuks ja maitsesta vanillsuhkruga. Ühenda hapukoor ja kartulijahu, sega munakollasevahu hulka. Vahusta ka munavalged, lisa ülejäänud kattele ning sega kergelt läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele külmast võetud tainas. Vala peale kate, aja ühtlaselt laiali ning küpseta ahjus 200° juures 20 minutit. Seejärel alanda kuumust ja küpseta 180° juures veel 10–15 minutit ehk kuni kook on kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mann 01.märts 2012 13:17
kui mina esimest korda tegin, tuli välja ja oli hea. Aga kui teist korda tegin, siis ka minul ei tulnud enam ilus õhuline. -- ehk oli kuuseis vale
Ragne 28.veeb 2012 21:03
VÄGA, VÄGA HEA KOOK! Muna oli mul kodus vaid 5 tk ja hapukoort ka vähem kui paki täis, seega panin ka kõikki teisi lisasi tunde järgi vähem ja uskumatul kombel tuli välja super! Teen teinekordki ja soovitan julgelt proovida!
mumu 03.veeb 2012 19:20
appi see on nii hea kook aga oli vaja 30min hoida ahjus sest kate oli väga vedel a muidu SUUREPÄRA-
NE:):D:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:D:D:D:):)
mumu 03.veeb 2012 17:37
proovin teha loodan et tuleb välja:D a muidu näeb välja nagu prantsusekook :S
mumu 03.veeb 2012 17:37
proovin teha loodan et tuleb välja:D a muidu näeb välja nagu prantsusekook :S
Käts 19.aug 2011 19:15
hahaa, mul küpses kook juba 10 min järel kuldpruuniks :) foolium igaks juhuks peale, aga eks näis, loodame, et ei tule käkk :D
Gerda 07.märts 2011 20:23
Üks minu lemmikutest siiski. Lihtne teha , kui oskad . Munavalge tuleb nii vahule ajada , et kui natuke kaussi liigutada jääb ta paigale, on täiesti vahul. Kui segad vahustatud munavalge taigna sisse ,siis sega ainult ühte pidi (nt kui segad päripäeva liigutustega siis teed lõpuni nii), nii jääb tainas kohev. Munavalget taignasse segades tuleb ettevaatlik olla, muidu ta ei pruugi jääda nii kohev.
liis 16.nov 2010 19:23
maitse väga hea, aga huvitav miks ta vesine tuli:(
Kristi K 10.okt 2010 16:57
minu esimene kord läks metsa:(pealmine osa tuli väga hästi välja aga põhi läks metsa... proovin peagi uuesti...küll teinekord parme tuleb...:)
NAAJ 24.juuli 2010 11:54
Munale. Kui kook valmis, lülita pliit välja ja lase koogil ahjus jahtuda. See aitab natuke koogi allavajumist. Kui küpsetad, siis enne poolt küpsetusaega ei tohi ka ahju ust avada.
muna 24.juuli 2010 11:28
mis peaks tegema et see kook jääks õhuline nagu pildil. minul vajub see kook kokku. aga sellegipoolest väga maitsev.
sohvike 24.juuni 2010 14:58
Sain seda kooki tuttava juures proovida.Väga maitsev oli.Teen seda kindlasti ise ka kui külalisi on tulemas.
gyna 09.juuni 2010 14:31
Tervist! Proovisime selle koogi ära mina jäin väga rahule aga pojale ei istunud.tegin ahjuplaadil.:
tammekad 24.veeb 2010 22:49
hmm.. samal päeal on see kook küll rõve.. läbiligunenud käkk.. kui homseks muutub, eks siis tulen kommenteerin uuesti, kui aga mitte, siis -10 punkti oleks kohane sellele käkile.. tegin lahtikäiva vormi jaoks pool kogust ja kooki tuli hullult palju ja see kerkis veel lisaks ahjus..
Emps 13.sept 2009 12:38
Järgmisel päeval väga maitsev kook! Täpsustaks vaid plaadi suurust - kohati tekkis tunne, et kate ei mahu plaadile ning küpses kauem kui ettenähtud. Aga muidu väga maitsev, teen teienkordki :)
1