Peotoidud  » Jõulud

Kirsi -kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök
Mahlane kirsi-kohupiimakook kaunistab iga pühadelauda, olles sobivaks kohvikõrvaseks ka muul ajal.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Põhja jaoks jahvata mandlid kohviveskis või purusta köögikombainiga.
Näpi sõrmedega jahu, või ja suhkur purutaoliseks massiks, lisa munakollane, sool ja mandlijahu.
Sega ühtlaseks tainaks ja pane kilekotiga paariks tunniks külmkappi.
Rulli kahe kile vahel ümmarguseks kettaks ning tõsta 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja, kata taignaga ka ääred.
Toesta fooliumiga.
orka põhja sisse kahvliga mõned augud.
Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Lase jahtuda ja eemalda foolium.
Täidise jaoks sega kohupiim koorega, lisa munakollased, suhkur, jahu ja sidrunimahl.
Vahusta munavalged ja lisa kohupiimamassile.
Vala mass koogipõhjale, torka kirsid kohupiima sisse ja küpseta 175 kraadi juures üks tund.
Lase jahtuda.
ääri hapukoor jahtunud koogile.
Tilguta veidi kirsimahla (siirupit) hapukoorele ning tõmba kahvliga lainelised jooned kaunistuseks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jooneratas 20.veeb 2010 15:13
Naaj! Just nii see käibki, et jätad natuke tainast alles ja teed sellest koogile ääre siis, kui põhi on küpsenud ja hakkad täidist panema. Äär küpseb väga hästi läbi ka koos täidisega :D. Sain selle nipi kunagi ammu ühest Soome ajakirjast ja kasutan tänuga alati täidisega kookide küpsetamisel.
NAAJ 04.veeb 2010 09:31
jooneratas ! Kas see ääreta koogi küpsetamise nipp seisneb selles, et jätad natuke tainast vormi panemata ja siis kui põhi on küpsetatud, sätid küpsetamata taignast koogile ääre ja siis täidis ja siis jälle küpsema. Sest ma ei kujuta ette, et pärast põhja küpsetamist saaks sellest küpsenud põhjast veel ääre vormida.
kylli009 03.veeb 2010 21:15
Minul küpses see kauem kui tund aga muidu väga hea kook:Y
jooneratas 29.dets 2009 10:50
Mina küpsetan koogi põhja eelnevalt ilma ääreta. Selle teen siis, kui põhi on jahtunud ja hakkan täidist panema - nii ei vaju äär küpsetamisel lössi ja jääb ilus ühtlane..
1