Peotoidud  » Jõulud

Libajuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Internetist Autor: Triinu
Väga lihtne kook. Veidi rammus, kuid külalistele on siiani tohutult maitsenud. See on maiasmoka tõeline nauding.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Katta vorm (soovitavalt lahtikäiv) muretainaga ja pane 5-10 min ahju, kuni tainas on veidi pruunistunud (teha kahvliga enne augud sisse, et tainas mullitama ei hakkaks).
Samal ajal klopi munad (kollane ja valge koos) natukese suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde hapukoor ning maitse järgi kondenspiima (peaks aitama 0,5 purgist või isegi vähem) ja vaniljet.
Võta helepruun muretaina põhi ahjust välja, lase veidi jahtuda ja vala muna-hapukoore-kondenspiimasegu peale.
Pane u 45 min ahju, küpseta 180 kraadi juures.
Kook võib küpseda olenevalt ahjust ka kiiremini või aeglasemalt, kuid tähtis oleks, et kate "tarretuks"
Lase kindlasti jahtuda, enne söömist - 1 ööpäev külmkapis teeb selle koogi isegi maitsvamaks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
küpsetaja 19.nov 2013 16:22
Muretaigen on üks lihtsamini valmistatavaid taignaid köögikombainis..-
jääbki igasugune "margariini tükeldamine" ära, aga hind tuleb soodsam kui poes ja maitse on kordades parem. Juustukooki minu küpsetis mulle kahjuks ei meenutanud, ei oskagi öelda, mis maitse see oli, halb ka igatahes mitte. Meenutab vast seda muna-hapukoore segu, mida ma rabarberikoogile vahel teen.
agar pagar 05.nov 2012 11:14
See on super retsept- kiire ja soodne! Põhjaks panin paki Selgat. Pean oluliseks kindlasti lisada vanilliinsuhkrut, sest selle koogi puhul pole nagu eriti midagi "vaadata" kui just hiljem karamellisiirupiga kaunistada pole plaanis. Ühesõnaga, aroom võiks ka olla. Küpsetasin taimeriga ja jätsin koogi omasoodu jahtuma. Kes tahab tugevat magusa-annust, võib süüa suhkrupeedi- või misiganes siirupiga, marjade-moosiga. Niisama on ka päris paras. Soovitan retsepti soojalt :Y
Tuula 02.okt 2012 09:55
Tõeliselt hea kook ja kõik sööjad on pakkunud, et kook koosneb kohupiimast või toorjuustust :)
Triinu 03.märts 2012 14:28
Väga hea kook on ja tõesti ei jää õigele toorjuustukoogile eriti alla. Hakkan juba mitmendat korda tegema.
NurrMarta 28.sept 2009 19:35
Tegin digestive ja või põhjaga (150g küpsist ja 75g võid). Kate hapukoorega, nagu retseptis kirjas, mitte toorjuustuga, nagu kirjelduses lisaks soovitab. Tuli nats liiga magus, kuna ma ei osanud suhkrukogusega õigesti arvestada :) Tundus, et munad ei läinud vähese suhkruga tugevasse vahtu ja lisasin aga juurde. No ja siis veel see pool purki kondenspiima :P Aga hapuka vaarikatoormoosiga vägagi söödav kook ja teen kindlasti teinekord veel. Veidi vähema suhkruga. Kuigi kahjuks kogust ei mõõtnud.
Leivategija 14.juuli 2009 23:02
Mina olen teinud seda ka suvalise küpsisepuru-või põhjaga. 180g küpsiseid ja 100g sulavõid, ka jube hea.
nimi 23.apr 2009 15:44
See oli tõesti hea. Kuna sisu tuli palju tegin ühe muretaigna põhjaga ja teise ilma. See teine tuli imelik - konkreetse põhjaga on ikka parem, AGA põhi ei tohi liiga paks olla - muidu on pärast kõva ja paha süüa!
buttercup 12.sept 2007 16:05
kiire,odav ja maitsev.maitse on täpselt nagu see mida selveris müüakse 250.- eest,ainult et kodus ise tehes tuleb hinnaks 55.- ja kui oled tubli ning ise teed taigna,ainult 25.-.täielik lemmik!
Lagzu 20.juuni 2007 11:48
minu üks n ö "hittidest" ... isegi magusat mitte eriti söövad inimesed saab selle koogiga magusasõpradeks teha.. kondenspiima panen terve purgi alati ja muna nii, kuidas juhtub. Muretaigna enamasti olen ise teinud- tuleb odavam :)
liisuke11 29.jaan 2005 20:08
norm. aga vats liiga kõva.
Linken 10.jaan 2005 15:52
tegin ilma muretaignata ja tuli päruis maitsev. 4 muna on liiga palju, 2 tk on paras portsjon. Mõnele võibolla tänu kondenspiimale liiga magus...
1