Peotoidud  » Jõulud

Rakoczi kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Triinu
Kohupiimakook Rakoczi stiilis.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega kokku kõik taina komponendid, lisades viimasena vähese jahuga segatud küpsetuspulbri.
Vormi taignast pall ning aseta 20 minutiks külma.
Rulli taigen küpsetusplaadile, torka kahvliga augud sisse ja küpseta peaaegu valmis.
Vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks.
Lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor ning sega läbi.
Lõpuks lisa segule vahustatud munavalged.
Raputa poolvalmis koogipõhjale riivsaia ja tõsta peale kohupiimatäidis.
Küpseta kooki 20 minutit kuni see on peaaegu valmis.
Vahusta ülejäänud munavalged, lisa valmis vahule tuhksuhkur ja sega.
Vala munavalgevaht koogile ja küpseta niikaua kuni kate on kuldkollane.
Lase koogil jahtuda, lõika märja noaga tükkideks.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
koogiküpsetaja 24.veeb 2010 20:27
Ma lisasin ka jahu!
Kangekaelne 05.jaan 2007 18:52
Selle jahu koguse juures ei saa tainast küll mingit palli vormida:) Mina lisasin peaaegu topeltkoguse jahu, et saaks vormima ja rullima asuda. Hetkel kook ajus ja pärast jahtumist asume maitsma. Lõhna järgi otsustades on täitsa maitsev!
1