Peotoidud  » Jõulud

Pirnikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Targu talita Autor: Sirje Rekkor
Ploomide, metsapähklite ja rosinatega pirnikook, mida võib pidulikul puhul serveerida vaniljejäätise või vaniljekastmega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Ahi soojendada 200ºC.
Või sulatada paksu põhjaga keedunõu ja jahutada.
Lahtikäiv koogivorm (läbimõõduga 24 cm) määrida rasvainega ja raputada üle riivsaiaga.
Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad pidevalt vahustades.
Nisujahu segada küpsetus pulbriga ja sõeluda muna-või segusse.
Segada ühtlaseks, lisada koor ja segada ühtlane taigen.
Pirnid koorida, südamikud eemaldada ja viljaliha lõigata viiludeks.
Ploomid hakkida peeneks, rosinad segada vähese jahuga.
 Taignasse lisada 1 viilustatud pirn, ploomitükid, rosinad ja pähklipuru.
Taigen valada koogivormi, ülejäänud pirniviilud laotada taignale.
Küpsetada keskmisel siinil 200ºC juures 30-35 minutit.
Lasta jahtuda, enne serveerimist raputada peale tuhksuhkrut.
Pidulikul puhul võib kooki serveerida vaniljejäätise või -kastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Reltsik 13.märts 2011 19:28
Tõesti väga maitsev kook. Soovitan panna ka täisterajahu siia. 1/3 jahu kogusest siis.
Riina 11.okt 2009 22:00
Lihtsalt fantast, kui hea see kook tuli! Pirnid annavad sellist pisut martsipani maitset :) Võid panin poole vähem ja seda oli täitsa piisavalt. Nagu ikka, väike näpuotsatäis soola ja katsetamise mõttes lisasin suhkru hulka ka teelusikatäie vaniljesuhkrut. Kel kodus 24cm vormi asemel 26, siis see koefitsent koostisainete korrutamiseks on 1,6 ;)
1