Peotoidud  » Jõulud

Keefirikook vürtsidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Heiki Neelukse
Lihtsalt valmistatav vürtsikas keefirikook mustade ploomidega. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.
Valmistusaeg:

Ahjus peab küpsema 60 minutit + taina valmistamine.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sulata margariin ja lase jahtuda. Määri umbes 2 liitrit mahutav koogivorm pehme margariiniga ning puista üle jahu või riivsaiaga. Sega kokku suhkur, keefir, siirup ja maitseained. Lõika ploomid pisikesteks tükkideks ja lisa tainasse. Sega juurde jahtunud sulamargariin. Sõelu tainale söögisoodaga segatud jahu ning sega kõik ühtlaseks. Kalla tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 60 minutit ehk kuni koogi pealispinda vajutatud lohk kerkib uuesti kinni. Lase vormis leigeks jahtuda ja kummuta siis välja. Kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval.
Serveerimisviis
Serveeri jahtunult.
Lisandid
Kohv, magusad kastmed, jäätis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa