Peotoidud  » Jõulud

Kirsimustriga juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse
Kogus: 8 portsjonit
Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 20 või 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või koos siirupiga ja sega küpsistega. Suru lusika abil koogipõhjale ja küpseta 10 minutit. Tõsta jahtuma. Keera ahju kuumus 150 kraadile.
Puhasta 200 g kirsse kividest ja vala koos 85 g suhkruga köögi-kombaini. Püreesta ühtlaseks, vala potti ja lase keema minna. 
Hauta 5–6 minutit, et tekiks siirupjas mass. Jahuta.
Puhasta vahepeal köögikombain ja vahusta selle abiga toorjuust, tärklis, munad, ülejäänud suhkur, vanillsuhkur, apelsinikoor ja pool hapukoorest ühtlaseks massiks. Vala sellest pool koogipõhjale, lisa pool kirsipüreed ja kata jälle toorjuustuga. Liiguta õrnalt puutikku koogi sees, et kirsipüree tekitaks kauneid mustreid. Küpseta 
45 minutit, lülita ahi välja ja lase koogil kinnises ahjus 30 minutit jahtuda.
Määri koogile ülejäänud hapukoor ning tõsta lusikaga keskele kirsipüree. Tee jälle tikuga kirsipüreest mustreid. Kaunista tervete kirssidega ning raputa peale tuhksuhkrut.  
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Krea 29.märts 2011 15:36
Mina lisasin koogile veel mandlilaaste nii hapukoore kihi alla kui ka kaunistamiseks peale :) Väga ilus ja maitsev kook:Y
diduda 29.märts 2010 23:10
See tort tuli fantastiline. Tordi põhjale lisasin tavaküpsistele lisaks digestive küpsiseid, toorjuustu panin kokku 700g ja lisasin veidi rohkem hapukoort, tulgi väga mõnus ja paks. Liialdasin veidi ka apelsinikoorega ja maitse tuli supper!
heidikene 02.sept 2009 11:21
Tegin ja väga hea tuli. Hetkel kui kooki tegin ei olnud värskeid kirsse ja kasutasin kirsi kompotti.Soovitan kas või kirsi keedisega, kompotiga jäi liiga paks ja tükiline keedis:P
liisuu07 12.aug 2009 12:58
Mina tegin seda kooki mustikatega ja tuli väga hea . :P
1