Peotoidud  » Jõulud

Meekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Maitsev kook.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pane ühe potiga vesi tulele.
Kui keema hakkab, siis tõsta peale kuumakindel kauss (saad nn veevanni) ja lisa sinna tainaained retseptis toodud järjekorras:
Lisa või ja lase sulada.
Lisa suhkur ja mesi, sega ühtlaseks.
Lisa pidevalt segades kergelt lahtiklopitud munad.
Sega 2 dl jahu, sooda ja sool, sõelu massi sisse. Sega korralikult.
Lisa ülejäänud jahu seni, kuni saad ühtlaselt läikiva paksema taina.
Jahuta tainas maha ning jaga viide (5) ossa küpsetuspaberite peale.
Rulli laiali. Küpseta kõik põhjad eraldi 200º C juures ahjus kuldseks (umbes 7 minutit).
Lõika kihtide servad kohe peale ahjust väljavõtmist sirgeks, sest pärast jahtumist muutuvad lehed rabedateks.
Servadest tee puru, millega katad koogi küljed ja raputad peale.
Enne koogi kokkupanemist peavad olema põhjad jahtunud.
Sega kreem ja jaota kihtide vahele hapukoorekreemi, peale ja servadele puista koogipuru.
Hoia enne serveerimist vähemalt 12 tundi jahedas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pettunud kokk 11.veeb 2017 16:09
Väga halb taigen. Ei soovita teha.
Piret 31.jaan 2016 15:45
Mina tegin taigna 6-7 dl jahuga ja jätsin kausiga järgmise päevani toatemparatuurile jahtuma. Taigen oli väga hästi rullitav. Kontsistentsilt oli nagu plastiliin vöi savi.Ei kleepunud kuhugile ja ei olnud vajalik ka kahe küpsetuspaberi vahel rullida!!!
tainas 05.jaan 2016 00:00
Ainus viis seda tainast mõistlikult rullida on esmalt külmkappi pista ja seejärel kahe küpsetuspaberi vahel rullida. Kõige muu külge kleepub see elajas nagu sipelgas mee sisse. Võib-olla laisem inimene saab hakkama ka taina soojalt pannile laiale ajamisega, aga siis peab tegema väga vedela taina. Vähegi paksema korral jääb ka tainas liiga paks (vähemalt mul jäi).
Rin 22.juuni 2014 05:07
mull tuli ilus tainas välja 170kraadi (15 min) ilus värv ja maitse aga panin natuke soola sisse aga vot hapukoor liiga vedel tuli välja kasutasin 20% aga ikka vedel maitsega ja välimusega tuli välja just nagu Eesti Pagar teeb
YOLO 03.dets 2013 22:30
Keegi tore äki paneks siia pildi ka enda tehtud koogist? :) tore oleks näha millised teil välja tulid :)Tänud
Rullimisest 03.mai 2013 09:23
Olen seda kooki teinud korduvalt. Kogused täpselt nagu retseptis. Kaalun tühja poti enne tegemist ja siis pärast kui taigen valmis ja jagan viieks ja kaaluga möllan kogu aeg taigent võttes. Taigen jääb kleepjas. Mina hakkan teda paberile panema KOHE, siis on ta suhteliselt vedel. Ajan kiiresti lusikaga laiali, jahtudes läheb see raskeks, sest taigen hangub. Kuid selle nipiga on suht lihtne ja kiire teha. Taige ei jää pärast jaotamist ühtalne, kuid on ühtlane pärast küpsetamist.
küpsetaja 05.veeb 2013 19:56
Jääb arusaamatuks kas taigent rullida või määrida.Kui rullid on repseptis jahu vähe.Hapukoor pole ka õiges vahekorras ei soovita seda retsepti algajatele.
Ave 28.aug 2012 15:38
Kook tuli tõeliselt maitsev. Valmistamise käigus mõtlesin küll, et miks ma seda küll teen, sest tainas tuli tõesti vedela võitu lisasin paar dl jahu juurde. Suhkru kogust võib julgesti vähendada, sest minu arvates sai kook natuke liiga magus, eks mesi teeb oma töö. Eks see taina rullimine oli kõge tüütum, kuid kook tuli nii maitsev, et teen seda kindlasti veel ja veel !:)
Mõmm 15.dets 2011 18:02
Vot see oli hea kook! Ei muutnud midagi retseptis, kõike head maitset oli tunda ja juba 8 h seismise järel oli kõiki maitseid tunda, ei olnud kuiv ega muud häda. Väga hea kook!
alkr 05.dets 2011 18:33
ei ole proovinud aga maitse on kindlalt väga hea :Y
kersti 29.mai 2011 16:39
supperhea kook
suhkrusai 14.apr 2011 16:35
tegin pool kogust tainast ja panin täpselt pooleks ja 4dl jahu. Sain 6 väiksema plaadiga koogipõhja. Rullida oli väga hea, rullisin nii õhukeseks, et lauaplaadi muster kumas küpsetuspaberi alt läbi. küpsetasin 200 kraadi juures 2-3min
siret 14.veeb 2011 15:32
see on nii hea :P:D
Lea 24.nov 2010 15:43
No kui ostad kolm 500 grammist pakki siis saadki 1,5 liitrit kokku;)
ainika 21.nov 2010 13:21
mitu pakki see 1,5 l hapukoort on???
annca 04.aug 2010 16:46
Väga hea kook, üks mu firmakaid :Y Ja rullida annab seda taigent küll(väike nipp:hoia taigent enne rullimist 1 tund külmkapis)
Nööp 08.märts 2010 18:01
Kook oli selline keskmine, pisike tükk hommikul kohvi kõrvale oli hea, niisama süüa oli aga liiga vänge. Alguses oli kook tõesti karamelli maitsega aga hiljem see kadus ( paari päeva pärast). Säilivus: Külmkapis seisab hästi (meil ligi nädal ja ikka veel täiesti söödav). Taignast niipalju, et kui terve see kogus teha, siis tuleb seda ikka tohutult (mina tegin poole koguse ja ikka veel on alles). Rullimise koha pealt - jahutasin taigna maha ja siis lisasin rullimides korralikult jahu, nii oli täitsa võimalik, aga algaja küpsetaja sellega vaevalt, et hakkama saab, tüütu ja aeganõudev tegevus. Hapukoroega uuesti ei tee, kuna meie perele oli kook liiga vänge, võibolla siis ehk maitsestamata jogurti ja kohupiimaga vms. Kellel hapukoor kipub laiali voolama, siis lisa hapukoorele veidi lahustatud zellatiini ja lase segul veidi külmkapis taheneda (mina tegin nii, siis püsis kreem ilusti vahel).
Okasroosike 19.veeb 2010 11:18
Selle retsepti järgi tehes kook minul õnnestus. Polnud probleemi rullimisega (jahutasin taigna eelnevalt maha ). Taigna rullisin nii õhukeseks, et küpsetuspaber läbi taigna kumama hakkas. Retsepti järgi pidi saama 5 plaati ja nii saigi. Kook on suurepärase maitseomadustega. Proovige ja te ei kahetse.:Y
NurrMarta 02.jaan 2010 13:56
algaja meekook - tainas tuli retsepti kirjelduse järgi jagada 5 osaks. Iga osa peaks olema rullitud (peaaegu) ahjuplaadi suuruseks. Tavaline ahjuplaat on ca 30x40cm. Paksuse kohta ei oska ma kahjuks midagi öelda, aga eks see õige paksus saavutataksegi tainakoguse õigesse mõõtu rullimisega. Küpse-
tusaeg oleneb kindlasti ahjust. Esimest korda tehes tasub ikka jälgida, mis seal toimub ja mitte pimesi uskuda retseptis pakutud aega. Hapukooretäi-
disega kookidele peaks kasutama võimalikult paksu hapukoort, siis ei jookse see välja. Aga ma julgeks Sind julgustada selles osas, et ei koogi maise osas tasu küll karta. Seda tüüpi kooki ei ole vist üldse võimalik ära rikkuda, kui just põhju ära ei kõrveta :) Olgu need põhjad õhemad või paksemad, kõik nad imbuvad lõpuks ikka koorega läbi ja on maitsvad. Kui kardad, et liiga palju koort välja voolas, võid ju koogile lisaks pakkuda mingit kastet või toormoosi. Ja kuhjakese vahukoorega maitsevad kõik koogid alati hästi :P
algaja meekook 02.jaan 2010 10:50
Oleks väga hea, kui oleks kirjas: - kui paks peaks olema rullitud tainas (mm) - kui suur kook peaks pärast välja tulema (cm x cm) Endal jäid vist põhjad liiga paksud ja hapukoort oleks vist tõesti võinud poole vähem olla - väga palju jooksis lihtsalt vahelt välja. Ja see 7 minutit (või 200'C) on minu ahju jaoks kindlasti liiga palju. Kuigi tainas seisis öö läbi külmkapis. Midagi head koogist ei looda, ausalt öeldes. Ilmselt pean igaks juhuks poest veel midagi tooma sünnipäevalauale.
Evelin 12.dets 2009 10:21
Jahu panin täpselt 49 supilusikat ja mesi oli hästi hangunud. Ülejäänud retsepti jätsin samaks. Tainas oli ideaalselt rullitav ja ei kleepunud üldse. Super kook tuli
tshornaja 02.nov 2009 08:03
Tegin esimest korda ja tuli välja vapustav! Tainas on kleepjas aga puulusikaga saab kenasti küpsetuspaberile tainast määrida nii oleks vist õigem öelda(mitte rullida).Aga soovitan soojalt esimest korda tegijatel kaasata abiline,üksi poleks vist hakkama saanud.Äitahh retsepti autorile!
Kertu 30.okt 2009 11:33
Tõesti tuli hea kook!:) Ise ainult leidsin, et hapukoort on liiga palju ette nähtud ja seega piisas vabalt ühest pakist. Kuna mulle meeldivad koogid, milles on kindlasti ka marju, siis täiendasin seda kooki, raputades peale metsmaasikaid, mustikaid ja vaarikaid,see tasakaalustas magusust :)
Atsinna 27.okt 2009 15:16
Mõned liitrid ikka, nii, et saad kausi sisse panna ja selles taigent teha ja segada. Ega olegi mõtet rullimisega vaeva näha. kas sõrmedega või lusikaga saab edukalt hakkama. Selle taigna juures on väga oluline, et taignaplaadid oleks pitsõhukesed, siis on loota imehead tulemust. Jahedas ja kreemi vahel seistes muutuvad küpsetatud plaadid paksemaks.
????? 27.okt 2009 14:10
Kui palju peab vett pitiga keema panema?
12