Peotoidud  » Jõulud

Rabarberi-kookoskook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Rabarberite asemel võib õunu või marju kasutada.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa vahustades muna.
Sega kuivained omavahel ja lisa koos piimaga tainasse.
Sega vaid niipalju, et tainas oleks ühtlane.
Määri 24 cm ümmargune lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa üle kookoshelvestega.
Vala tainas vormi, silu pind siledaks ja puista peale rabarbritükid.
Küpseta 175º C juures ahjus 30 minutit.
Sega katteained omavahel ja vala rabarbritele.
Küpseta veel 15–20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aet 25.veeb 2012 21:53
Üks minu lemmik läbi mitme aasta. Täna sai jälle teist tehtud. Küll külmutatud rabarbrist. Sama lugu - tuttavad muudkui nõuavad juurde. :) Katet teen topeltkoguse.
Katrin 29.okt 2009 20:48
Väga hea kook!
Kristi 31.mai 2009 22:53
Väga, väga hea kook. Parajalt hapu ja magus. Mõnus :Y
Lucky My 29.mai 2009 10:45
Supper, suus sulav kook. Soovitan kõigile!
Sonera 24.juuni 2008 20:49
See kook on ka munu lemmik, aga olen teinud seda pohlafega, Ei ole tulnud rabarberi pealegi. Ja seda juba aastaid. Minu retseptis on ainult jahu 1.5 dl ja tärklist 0,5dl. Ja kookoskate on ilma munata ja tuleb ikka hea krõbe küll : 1/2 dl sulavõid 3/4 dl suhkrut 11/2 dl kookoshelbeid 1 sl nisujahu 1 tl vanilliin suhkrut Küpsetan seda alati 26 cm vormis ja kook tulebki madal.
Arete 24.juuni 2008 17:28
Enamasti teen kahekordse koguse ja plaadil.
Arete 24.juuni 2008 16:25
Imehea kook.Ma viimasel ajal ainult seda olengi teha saanud,sest kõik,kes maitsnud on,kiidavad ja nõuavad juurde.Olen teinud nii rabarbri kui õunaga.Rabarbriga jääb maitse põnevam.Kui teha õunaga,siis kasutada hapumaid õunu.Mõnusalt krõbe kookoseline kook.
Atsinna 03.apr 2007 21:55
Leidsin selle retsepti ja kohe proovisin, väga hea! Mul oli 26 cm vorm, põhi jäi veidi õhuke, kuid ei häirinud. Aga katte tegin topeltportsjonist,-
kuna tundus, et nagu midagi ei jäägi katteks peale. Ja vaniljet panen ma igale poole rohkem. Rabarber oli sügavkülmast.Mõnus kookosemaise ka veel!
Hiiutar 14.apr 2006 18:50
See on küll üks maitsev kook. Kuna rabarberihooaeg pole veel alanud, proovisin õuntega. Idee sain Soome koolist, kus taolist kooki reedese päeva puhul pakuti. Kuna see oli nii hea ja kange tahtmine oli süüa rohkem kui 1 tükk, tuli retsept toidutarest üles otsida. Valmistamise juures jäi küsimuseks ainult see, et kuidas on võimalik katet, mille ainus vedelik on 1 muna koogile valada.. Mina kuidagi mätsisin selle sinna. Tulemus oli siiski hea ja rabarberiga tuleb see kindlasti veel mahlasem ja maitsvam.
Hiiutar 10.veeb 2006 20:06
Kui see on nüüd see kook, mida täna koolis anti, siis on see täitsa super. Retsept igaljuhul tundub olevat sedamoodi. Mõnus krõbe kookosekoorik ja mahlane hapukas õun - suussulav kooslus.
1